KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Sohvapöydät eri sisustustyyleihin

Sohvapöydät eri sisustustyyleihin

Kuva: Rebar sohvapöydässä yhdistyy metalli ja marmori (HAY)

Sisustuksen maailmassa sohvapöydät eivät ole vain käytännöllisiä huonekaluja, vaan ne myös heijastavat kodin persoonallisuutta ja tyyliä. Tässä blogipostauksessa käymme läpi erilaisia sisustustyylejä ja niille ominaisia sohvapöytiä, aina modernista ja minimalistisesta tyylistä skandinaaviseen ja transitional tyyliin.

Moderni sisustus - tyylikäs ja ajanmukainen valinta sisustukseesi

Modernit sohvapöydät edustavat selkeitä linjoja ja minimalistista muotoilua. Ne ovat usein valmistettu metallista, lasista tai luonnonkivestä, mikä luo tilaan tyylikkään ja nykyaikaisen ilmeen. Viime vuosina modernin tyylin muotokieli on mennyt pehmeämpään suuntaan. Yhdistä esimerkiksi pehmeän muhkeaan moderniin sohvaan muotokieleltään pehmeälinjainen pöytä, kuten Stuan Eclipse, &Tradition Lato, Woudin La Terra travertiini -sohvapöytä. Myös kulmikkaat pöydät sopivat moderniin tyliin, jos haluat luoda tilaan kontrastia muotojen avulla, tästä esimerkkinä mm Adean Plateau ja HAY:n Rebar -sohvapöydät

Cattelan Italia, Arena sohvapöytä

Kuva: Cattelan Italianin moderni Arena sohvapöytä on todellinen katseenvangitsija (Cattelan Italia)

Minimalismi - vähemmän on enemmän

Minimalistinen sisustustyyli korostaa yksinkertaisuutta ja toiminnallisuutta ja tila on usein hyvin pelkistetty ja sävyiltään harmoninen. Tämän tyylin sohvapöydissä on puhdaslinjainen muotoilu ilman koristeellisia yksityiskohtia. Mikäli haluat tuoda minimalistiseen kotiisi lämpöä puun muodossa, vaihtoehtosi voisi olla esimerkiksi Muuton Workshop, Woudin Soround tai HAY:n Bella-sohvapöytä. Ikonen HAY:n Tray sekä saman valmistajan Tulou-sohvapöydät sopivat myös hyvin kyseiseen sisustustyyliin.

Kuva: Passage sohvapöytä sopii pelkistetyn ulkomuotonsa ansiosta minimalistiseen sisustukseen. (Audo Copenhagen) 

Transitional sisustus - perinteisen ja modernin yhdistelmä

Transitional sisustuksessa sohvapöydän valinta on kuin taidetta – siinä yhdistellään perinteistä lämpöä moderniin selkeyteen. Valinnassa korostuu tasapaino: pöydän pitää olla riittävän yksinkertainen sopiakseen moderniin estetiikkaan, mutta samalla siinä täytyy olla lämpöä ja tekstuuria, jotka tuovat mieleen perinteisen designin. Tällainen sohvapöytä voi olla esimerkiksi pehmeästi muotoiltu, käyttäen puuta tai metallia, mikä luo miellyttävän kontrastin huoneen muihin elementteihin. Värimaailmassa suositaan usein neutraaleja sävyjä, jotka sopivat monenlaiseen ympäristöön ja tarjoavat samalla rauhallisen taustan huoneen muille osille. Transitional sisustukseen sopivia pöytiä ovat esimerkiksi Muuton AroundBolian Story sekä Woudin Arc-sohvapöydät

Kuva: Story pöytä tuo lämpöä vaaleaan väripalettiin. (Bolia) 

Skandinaavinen - yksinkertainen ja toimiva 

Skandinaaviseen sisustustyyliin sopiva sohvapöytä on yleensä jotain yksinkertaista ja ajatonta. Esimerkiksi Interfacen Pilleri sohvapöytä, joka on minimalistinen mutta käytännöllinen, olisi loistava valinta skandikotiin. Sen pehmeät, pyöristetyt kulmat tekevät siitä kutsuvan ja sopivan rentoon skandinaaviseen ilmeeseen. Bolian Mix sohvapöytä, joka yhdistelee erilaisia materiaaleja ja muotoja, tuo mielenkiintoista vaihtelua, mutta säilyttää silti kevyen ja ilmavan skandinaavisen tunnelman. Ja mikäli etsit jotain todella ainutlaatuista, kannattaa tutustua Woodnotesin Twiggy sohvapöytään. Sen luonnolliset linjat ja vaalea puu heijastavat skandinaavisen designin perusperiaatteita, samalla tuoden luonnollista kauneutta ja tyylikkyyttä sisustukseen. Myös Northernin Cling on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Sen selkeälinjainen muotoilu yhdistettynä ajattomiin materiaaleihin tekee siitä täydellisen valinnan skandikotiin, jossa neutraalin väripaletin rinnalle kaivataan puun tuomaa lämpöä ja pehmeyttä. Näiden sohvapöytien avulla voit luoda rennon, mutta silti tyylikkään ja kodikkaan ilmeen kotiisi.

Kuva: Sohvapöydän ei välttämättä tarvitse olla yksi iso, vaan useampi pienempi pöytä voi myös toimittaa laskutilan virkaa olohuoneessa. Kuvassa Muuton Solid sohvapöydät. (Muuto)
 
Japandi - minimalismin harmoniaa Japanista ja Skandinaviasta 
Japandi-tyylin ytimessä on ajatus yksinkertaisuudesta ja harmoniasta. Se kunnioittaa tilaa ja sen luonnollista kauneutta, korostaen avoimuutta, rauhallisuutta ja valon merkitystä. Tyyli suosii luonnonmateriaaleja kuten puuta, kiveä ja tekstiilejä, jotka ovat sekä ekologisia että kestäviä. Tämä ei ainoastaan luo ympäristöystävällistä tilaa, vaan myös tukee pysyvää ja ajatonta sisustusta. Normann Copenhagenin Solid sekä Edge, Cattelanin Idem, Interfacen Flat, Eva Solon Savoy- sohvapöydät istuvat kauniisti Japandi-henkiseen sisustukseen.
 
Normann Copenhagen, Solid sohvapöytä

Kuva: Japandi-tyyyli yhdistää japanilaisen ja skandinaavisen minimalismin. Marmori ja luonnonpuu tuovat tähän tyyliin hienostuneisuutta ja yksinkertaisuutta. Kuvassa Normann Copenhagenin Solid sohvapöytä. (Normann Copenhagen)

Jokainen sisustustyyli heijastaa yksilöllisyyttä ja luovuutta. Spazio tarjoaa laajan valikoiman designsohvapöytiä, jotka täydentävät kotiasi ja heijastavat henkilökohtaista tyyliäsi. Tutustu valikoimaamme verkossa tai vieraile liikkeessämme saadaksesi henkilökohtaista palvelua ja inspiraatiota.

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!

Emme jaa tietojasi kolmannen osapuolen kanssa