KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Koulujen alkuun: Lastenhuoneen sisustusideat

Koulujen alkuun: Lastenhuoneen sisustusideat

Lastenhuoneen sisustaminen on yksi hauskimmista ja luovimmista sisustusprojekteista. Se on paikka, jonka sisustuksessa voi helposti yhdistää leikkisyyden, värit ja mielikuvituksen käytännölliseen ja toiminnalliseen ympäristöön. Mutta miten luodaan tila, joka inspiroi lasta ja samalla vastaa arjen tarpeisiin? Tässä muutamia vinkkejämme!

1. Mieti lapsen tarpeet ja mielenkiinnonkohteet

Ota lastenhuoneen sisustuksen suunnittelussa huomioon lapsen ikä, mielenkiinnonkohteet ja harrastukset. Kouluikäiselle lapselle on tärkeä saada oma ja toimiva koulupöytä läksyjä varten, kun taas leikki-ikäinen tarvitsee ympärilleen paljon leikkitilaa.

2. Valitse ajattomia ja muunneltavia huonekaluja

Lapset kasvavat nopeasti, joten kannattaa valita huonekaluja, jotka kulkevat lapsen kehityksen mukana. Muunneltavat sängyt, säädettävät pöydät ja hyllyt ovat pitkäikäisiä sijoituksia. Nuorelle voi hankkia esimerkiksi muutaman designkalusteen- tai valaisimen, jotka hän voi myöhemmin ottaa mukaansa ensimmäiseen omaan kotiin muuttaessaan. 

3. Käytä värejä ja kuoseja rohkeasti

Lastenhuoneessa voi revitellä väreillä! Käytä rohkeita kuoseja ja värejä luodaksesi eläväinen ja inspiroiva ympäristö. Lasten mielenkiinnon ja kiintymyksen kohteet voivat vaihtua ajan saatossa, joten huonetta ei välttämättä kannata sisustaa pelkästään tämänhetkisen suosikki satuhahmon tai värin mukaan. Leikkisiä yksityiskohtia voi kuitenkin lisätä esimerkiksi tekstiileillä, tauluilla tai pienillä koriste-esineillä.

4. Säilytysratkaisut ovat avain siistiin huoneeseen

Leluja, kirjoja, vaatteita...lastenhuoneessa säilytystilaa tarvitaan. Investoi laatikoihin, koreihin ja hyllyihin. Myös seinähyllyt sekä säilytyspussit ovat käteviä. Säilytysratkaisuja miettiessä kannattaa ottaa huomioon, että ne ovat lapselle helppoja käyttää, jotta hän saa näppärästi itse lelut paikoilleen.

5. Turvallisuus ennen kaikkea

Tarkista, että huonekalut ovat tukevia eivätkä kaadu helposti. Pidä sähköjohdot ja pistorasiat lasten ulottumattomissa. Kulmasuojat ovat myös hyvä lisä, jos taloudesta löytyy pieniä lapsia

6. Anna lapsen osallistua

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, ota lapsi mukaan huoneen sisustuksen suunnitteluun ja päätöksentekoon. Tämä tekee huoneesta asujansa näköisen ja tuntuu lapsesta merkitykselliseltä. Kun yhdistät leikkisyyden käytännöllisyyteen, luot tilan, joka ei vain näytä hyvältä, vaan on myös toimiva ja inspiroiva lapsellesi. Muista, että lastenhuone on paikka kasvaa, oppia ja haaveilla, joten anna mielikuvituksen lentää!

Liikkeestämme löydät niin toimivat säilytysratkaisut, sympaattiset koriste-esineet kuin työpöydätkin lastenhuoneeseen! Tervetuloa!
Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!