KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Ruokailutila, jossa viihdytään

Ruokailutila, jossa viihdytään

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän. Toimivassa ruokailutilassa viihtyy ruokailun lisäksi myös seurustelun merkeissä. Mikä onkaan sen ihanampaa kuin kutsua itselle tärkeitä ihmisiä kylään hyvää ruokaa nauttien ja kuulumisia vaihdellen. Tässä postauksessa jaamme muutaman vinkkimme viihtyisän, mutta samaan aikaan toimivan ruokailuryhmän kokoamiseen!

Ruokailutilan toimivuuden kannalta yksi tärkein tekijä on valita oikeankokoinen- ja mallinen ruokapöytä. Vaihtoehtoja on lukuisia. Löytyy suorakaiteen muotoista, neliötä, pyöreää ja ovaalia, on saatavilla pieneen tilaan sopivaa, isolle ryhmälle suunniteltua kuin jatkettavaakin pöytää.

Kuva: Yksinkertaisen kauniiseen Stuan Zero pöytään on helppo yhdistellä erilaisia tuoleja

Pieneen tilaan sopivan ruokapöydän löytäminen voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Millainen pöytä ei veisi liikaa tilaa, mutta olisi kuitenkin toimiva? Mikäli neliöitä haluaa säästää, voi ratkaisu löytyä esimerkiksi baaripöydästä tai taitettavasta klaffipöydästä. Myös yksi hyvä keino on yhdistää ruoka- ja työpöytä yhdeksi kokonaisuudeksi. Pieneen tilaan pöytää etsivien suosittelemme ehdottomasti tutustumaan ainakin HAY:n minimalistiseen Loop Stand baaripöytään sekä Muoto2:n Primus ruokapöytään.

Kuva: Muuton 70/70 pöydässä yhdistyy metalli ja puu

Suurempi neliömäärä voi mahdollistaa ruokailuryhmän valitsemisen ilman rajattuja vaatimuksia. Tämä puolestaan voi helpottaa muodostamaan enemmän omannäköisen kokonaisuuden. Skandinaavisen tyylin ruokailutilaan sopisi hyvin esimerkiksi Muuton valikoimasta löytyvä 70/70 pöytä yhdistettynä saman valmistajan Visu tuoleihin. Bolialta löytyy myös saman tyylinen Nord pöytä sekä yhtenä vaihtoehtona aloituskuvan klassisen tyylikäs Graceful-sarjan pöytä. Mikäli tilaan puolestaan haluaa tuoda hieman modernia tyyliä ja leikkisyyttä, voi valita ruokapöydän, jonka jalkarakenne poikkeaa tavanomaisesta. Tällainen on esimerkiksi Audo Copenhagenin Snaregade pöytä. 

Kuva: Audo Copenhagenin Snaregade pöydän jaloissa on leikkisä muotoilu

Ja nyt kun tuoleista tuli puhe, oikeanlaisen ruokapöydän lisäksi yhtä tärkeää on valita ruokailuryhmään hyvät tuolit. Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää istuinmukavuuteen. Pöydän ympärillä viihtyy pidempään ja paremmin, mikäli tuolit ovat oikeankokoiset ja ne tuntuvat miellyttäviltä istua. Ruokatuoleja päättäessä kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin seikkoihin: Mitä ruokapöydän ääressä tehdään? Mitä ominaisuuksia tuoleilta kaipaa? Haluaako lisämukavuutta istuinverhoilulla tai täytyykö tuolien olla helppohoitoiset? Ruokailuryhmään voi myös tuoda ripauksen hauskuutta yhdistelemällä erilaisia tuoleja. Teemme myöhemmin erillisen postauksen ruokailutuolien valinnasta helpottamaan valintaa. 

Kuva: HAY:n CPH30 pöytä ihastuttaa selkeälinjaisella muotoilullaan 

Vaihtoehtoja on siis paljon ja variaatioita yhdistellä loputtomasti! Ruokailuryhmä on hankinta, jonka tulee kestää sekä käyttöä että aikaa, joten siihen kannattaa satsata. Olisiko tänä syksynä kenties aika uusia juuri sinun ruokailuryhmäsi? Autamme mielellämme sinua löytämään juuri unelmiesi ruokailuryhmän!
Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!