KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

5 + 2 sisustustyyliä esittelyssä

5 + 2 sisustustyyliä esittelyssä

Erilaisia sisustuksia, koteja sekä tyylejä elää on niin monia kuin on asukkaitakin ja jokaisella meistä on omat mieltymyksemme, inspiraatiomme sekä ideaalimme siitä, millainen kotimme tulisi olla. Tässä postauksessa tutustutaan pintaraapaisun verran suosituimpiin sisustustyyleihin! Palaamme myös myöhemmin blogin puolella näihin tyyleihin tarkemmin ja kerromme niistä lisää.

Moderni

Moderni sisustustyyli juontaa juurensa 20. vuosisadan puoliväliin, kun koristeelliset perinteiset tyylit väistyivät yksinkertaisten ja toiminnallisten muotojen tieltä. Tämän tyylin tunnusmerkkejä ovat selkeät linjat, orgaaniset muodot ja minimalistinen estetiikka. Luonnonmateriaalit, kuten puu, lasi ja betoni, ovat keskiössä, mikä antaa tilalle sekä toiminnallisuutta että eleganssia.

Modernissa sisustuksessa tavataan usein neutraaleja värejä, joiden lisäksi käytetään aksenttisävyjä tuomaan kontrastia. Avaruus ja luonnonvalo ovat myös avainasemassa. Suuret ikkunat, avoimet pohjaratkaisut sekä vähäinen seinätila korostavat tätä vaikutelmaa.

Stua Lau ruokaöytä ja Laclasica tuolit

 Kuva: Stuan Lau pöytä ja Laclasica tuolit huokuvat modernia estetiikkaa.

Minimalismi

Minimalismissa korostuu "vähemmän on enemmän" -periaate. Minimalismin ajatuksena on pyrkiä yksinkertaistamaan tilaa poistamalla kaikki tarpeeton, jolloin tila, valo ja esineiden muodot tulevat esille. Minimalistisessa sisustuksessa on usein neutraaleja värisävyjä, selkeitä linjoja sekä funktionaalisia huonekaluja.

Minimalismi ei tarkoita kuitenkaan pelkistettyä tai kylmää ilmettä. Pehmeät tekstiilit, lämpimät puusävyt ja luonnonmateriaalit voivat lisätä kodikkuutta ja lämpöä minimalistiseen tilaan. Minimalistinen koti on rauhoittava ja stressitön paikka, jossa mieli voi levätä ja keskittyä olennaiseen.

Muuto Oslo Lunge Chair

 Kuva: Muuton Oslo lounge Chair edustaa minimalistista tyyliä.

Transitional

Transitional tyylisuuntaus on yhdistelmä perinteistä sekä modernia sisustustyyliä. Transitional-tyylin avulla voit luoda tilan, joka on ajaton ja tyylikäs, mutta samalla lämmin ja kutsuva. Se on joustava tyyli, joka mahdollistaa erilaisten elementtien yhdistämisen ja joka kestää aikaa ja trendien muutoksia.

Transitional tyylisessä kodissa voit nähdä modernien, puhdaslinjaisten huonekalujen rinnalla antiikkia sekä vintage-esineitä. Värimaailma on usein neutraali, johon tuodaan syvyyttä ja kiinnostavuutta tekstuurien ja materiaalien avulla. Tilat ovat avoimia ja valoisia, mutta samalla niissä on viihtyisä ja kutsuva tunnelma.

Bolia Pira-Root-Piper-Funo-Mingei-Soft Collection-Plover

Kuva: Bolian tuotteet ovat modernin skandinaavisia, joiden elegantit linjat on helppo yhdistää perinteisiin tyyleihin.

Skandinaavinen

Skandinaavinen sisustus yhdistää yksinkertaisuuden, toiminnallisuuden ja luonnon. Valkoisen, harmaan ja muiden neutraalien sävyjen harmonia kohtaa usein raikkaat vihreät ja siniset sävyt, muistuttaen Pohjolan metsistä ja järvistä. Puu, villat ja luonnonmateriaalit ovat keskiössä, luoden lämpimän ja kutsuvan tunnelman.

Kalusteet ovat minimalistisia, mutta mukavuudesta ei tingitä. Skandinaavisessa tyylissä valo ja tila korostuvat ja ikkunoista avautuu usein rauhoittava näkymä luontoon. Skandinaavisessa kodissa jokaisella esineellä on paikkansa ja tarkoituksensa.

Muuto Rime riippuvalaisin makuuhuone yöpöytä

Kuva: Skandinaavisessa sisustuksessa yksinkertaisuus kohtaa kodikkuuden. (Muuto)

Industrial

Industrial-, eli teollinen tyyli juontaa juurensa teollisesta vallankumouksesta ja vanhojen tehdasrakennusten muuttamisesta asuintiloiksi. Industrial sisustustyyli korostaa raakaa, "keskeneräistä" lookia, jossa betoni, tiili ja metalli ovat keskeisessä roolissa.

Vaikka industrial-tyyli voi vaikuttaa karulta ja kovalta, sen voi tehdä kodikkaammaksi lisäämällä pehmeitä tekstiilejä, lämpimiä puusävyjä ja kasveja. Myös vanhat, hieman kuluneet esineet, jotka tuovat tilaan historiaa ja luonnetta kuuluvat tyypillisesti tähän sisustustyyliin!

Industrial interior design

Kuva: Industrial tyyliseen sisustukseen sopii erinomaisesti muotokieleltään rouheat senkit ja valaisimet. Pehmeät vuodevaatteet pehmentävät tunnelmaa. (Adobe Stock).

+ Boheemi

Boheemi sisustustyyli antaa vapaat kädet leikitellä! Boheemi sisustus on täynnä väriä, kuvioita ja mielenkiintoisia tekstiilejä. Se kietoutuu erilaisiin kulttuureihin, taiteeseen ja luontoon, ja sen inspiraatio on usein kerätty matkoilta ja eri maailmankulttuureista.

Voit yhdistellä uutta ja vanhaa, itämaista ja länsimaista, ja tuoda esille omaa persoonallisuuttasi ja luovuuttasi. Usein boheemissa sisustuksessa näkee käytettävän vintage-huonekaluja, maanläheisiä värejä, kasveja, sekä runsaasti tyynyjä, mattoja ja taideteoksia

Kuva: Rottinkiset tuolit ovat boheemin tyylin kulmakiviä. (Shutterstock). 

+ Country

Country eli tuttavallisemmin maalaisromanttinen tyyli tuo kodin sisustukseen maaseudun rauhallisuuden ja luonnonläheisyyden. Se luottaa luonnonmateriaaleihin, kuten puuhun, kiveen ja rautaan, ja sen värimaailma on usein neutraali ja maanläheinen.

Country-tyylissä suositaan rosoisia, kuluneita pintoja, antiikkisia huonekaluja ja esineitä, jotka tuovat kodikkuutta ja lämpöä. Tyypillisiä ovat myös tekstiilit, kuten ruudulliset tai kukalliset verhot, tyynyt ja peitot, sekä koriste-esineet, kuten kynttilänjalat, maljakot ja astiastot.

Maalairomanttinen makuuhuone

Kuva: Country tyylinen sisustus (Shutterstock).

On tärkeää muistaa, että paras sisustustyyli on se, joka saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi ja viihtymään. Olipa sisustustyylisi millainen vaan, meille Spaziossa on tärkeää, että voimme palvella jokaista asiakasta kattavasti! Voit uudistaa kotisi ilmettä helposti ostoksilla verkkokaupastamme tai voit antaa sisustussuunnittelijoidemme luoda kotiisi uusi tyyli. Lue lisää sisustussuunnittelupalveluistamme https://spazio.fi/pages/sisustussuunnittelu

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!