KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Sisustustyylit tutuksi: Moderni

Sisustustyylit tutuksi: Moderni

Kuva: Moderni sisustus on elegantin yksinkertainen, jossa laadukkaat materiaalit ja harmoniset värit luovat näyttävän kokonaisuuden. Kuvan Skorpio-ruokapöydässä kohtaavat näyttävä muotoilu ja kestävät materiaalit (Cattelan Italia)

Moderni sisustus on paljon enemmän kuin pelkkä design-suuntaus; se on elämäntapa, joka heijastaa selkeyttä, järjestystä ja funktionaalisuutta. Tässä blogipostauksessa sukellamme modernin sisustuksen maailmaan, tutkimme sen peruspilareita ja annamme vinkkejä, kuinka voit tuoda modernia ilmettä omaan kotiisi.

1. Värit: Moderni sisustus suosii neutraaleja värejä, kuten valkoista, mustaa ja harmaata, joilla luodaan rauhallinen ja tasapainoinen tunnelma. Rohkeat väripilkut ja tekstuurien kontrastit tuovat kuitenkin syvyyttä ja eloisuutta tilaan. Tällä hetkellä modernissa sisustuksessa näkyy myös paljon tummia puun sävyjä, kuten tummaa ruskeaa, suklaata ja pähkinää. Pehmeää väriä sisustukseen tuot helposti myös tyynyillä, yhdistele esimerkiksi erisävyisiä HAY:n Dot-tyynyjä keskenään. 

2. Huonekalut: Modernissa sisustuksessa huonekalut korostavat selkeitä linjoja, yksinkertaisia muotoja ja usein innovatiivista materiaalien käyttöä. Ne ovat suunniteltu ei ainoastaan täyttämään perustarpeita, vaan myös luomaan visuaalisesti miellyttäviä ja ergonomisesti mukavia tiloja. Minimalistinen estetiikka ei tarkoita mukavuudesta tinkimistä; päinvastoin, modernit huonekalut on suunniteltu tukemaan käyttäjän hyvinvointia ja lisäämään tilan käytettävyyttä. Moderniin sisustukseen sopivia huonekaluja ovat esimerkiksi Cattelan Italian Skorpio pöytä, saman valmistajan Chris ML -tuolit sekä &Traditionin Develius sohva. Sohvien muoto tässä tyylissä saa olla pyöreä ja muhkea. Tyyliin sopivia sohvia ovat myös HAY:n upeat Quilton-sohvat sekä Adean kaunislinjainen Origami.

&Tradition, Boomerang tuoli

Kuva: Modernit huonekalut yhdistelevät taitavasti selkeitä linjoja sekä erilaisia materiaaleja, kuten kuvan Lato-sohvapöytä (&Tradition)

3. Materiaalit ja tekstuurit: Materiaalit ja tekstuurit ovat keskeisessä roolissa modernissa sisustuksessa, tuoden siihen elävyyttä ja luonnetta. Vaikka moderni design nojaa usein minimalistiseen lähestymistapaan, materiaalien ja tekstuurien moninaisuus luo tilaan syvyyttä ja mielenkiintoa. Luonnonmateriaalit, kuten puu, kivi ja metalli, yhdistettynä pehmeämpiin tekstiileihin, kuten villaan ja pellavaan, luovat harmonisen ja tasapainoisen ilmeen. Tekstiileistä etekin Bukléekankaat tuovat huonekaluihin mielenkiintoista tekstuuria. Käyttämällä erilaisia pintoja ja materiaaleja voi lisätä tilaan kontrastia. Esimerkiksi kiiltäväpintaiset metallit ja mattapintainen puu luovat yhdessä modernin, mutta lämpimän tunnelman. Lisää sisustukseesi esimerkiksi puukantinen Stuan Eclipse tai Woudin travertiinikantinen La Terra -sohvapöytä lisäämään modernia ilmettä.

Audo Copenhagen, Plinth pöytä

Kuva: Aidot luonnonmateriaalit kuten marmori ovat merkittävä osa modernia sisustusta. Kuvassa upea Plinth sohvapöytä, jota on saatavilla useassa eri sävyssä. (Audo Copenhagen)

4. Koristeet: Muutamien harkittujen koriste-esineiden lisääminen voi tuoda persoonallisuutta ja väriä tilaan tekemättä siitä sekavaa. Abstrakti taide, geometriset kuviot ja luonnonmateriaalit ovat erinomaisia valintoja moderniin sisustukseen, tarjoten sekä visuaalista kiinnostavuutta että yksilöllistä ilmettä. Esimerkiksi Kaiku-Artin abstraktit alkoholimusteella luodut upeat ja näyttävät teokset sopivat erinomaisesti moderniin tyyliin. Taide, koriste-esineet, vaasit ja peilit toimivat loistavasti luoden syvyyttä ja kerroksellisuutta tilaan, samalla kun ne säilyttävät modernin sisustuksen puhtaan ja selkeän estetiikan. Myös Audo Copenhagenin Echasse-vaasiBolian Una-maljakko sekä &Traditionin Amore peili sulautuvat saumattomasti moderniin sisustukseen. 

5. Valaistus: Valaistus on olennainen osa modernia sisustusta, sillä se ei ainoastaan paranna tilan toiminnallisuutta vaan myös korostaa sen esteettisiä piirteitä. Modernissa sisustuksessa suositaan puhtaita linjoja ja yksinkertaisia valaisimia, jotka sulautuvat saumattomasti ympäristöönsä tai toimivat itsenäisinä taideteoksina. Esimerkiksi Flosin 2097/50 riippuvalaisin tai Lampefeberin Kelly riippuvalaisin toimii upeana katseenvangitsijana modernissa sisustuksessa. Bolian Orb-lattiavalaisin puolestaan sopii täydentämään esimerkiksi olohuoneen tai makuuhuonen valaistusta. Tehokas ja joustava valaistus, kuten kohdevalot ja himmennettävät LED-valot, mahdollistavat tilan tunnelman muokkaamisen helposti. Luonnonvalon maksimaalinen hyödyntäminen suurten ikkunoiden kautta on myös keskeistä, tuoden tilaan avaruutta ja yhteyden ulkomaailmaan. Myös valaisimissa pyöreät muodot ja pehmeät kaaret ovat nyt todella suosittuja. Kannattaa tutustua etenkin Bolian Orb-, Acorn- ja Balloon sarjoihin, joiden muodot ovat kauniin pyöreitä. Myymälämme kautta tilattavissa oleva Petite Frituren Vertigo-valaisin toimii myös todellisena katseenvangitsijana tilassa. 

Flos, 2097/18 riippuvalaisin

Kuva: Flosin 2097/18 riippuvalaision ikoninen katseenvangitsija. (Heidi Lerkenfeldt, Flos)

Kattavasta valikoimastamme löydät kaiken, mitä tarvitset unelmiesi modernin kodin sisustukseen. Meiltä saat niin ajattomat huonekalut, innovatiiviset valaisimet kuin ainutlaatuiset sisustusyksityiskohdatkin, jotka kaikki henkivät modernin designin henkeä. Anna meidän auttaa sinua luomaan koti, joka ei ainoastaan kuvasta modernia estetiikkaa vaan on myös lämmin ja kutsuva. Selaa verkkokauppaamme tai astu sisään Oulun myymäläämme ja anna asiantuntevan henkilökuntamme auttaa sinua löytämään kotiisi sisustushelmiä, jotka kestävät aikaa.

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät