KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Sisustustyylit tutuksi: Transitional

Sisustustyylit tutuksi: Transitional

Kuva: Transitional sisustuksessa uusi ja vanha yhdistyy saumattomasti (Bolia)

Oletko joskus miettinyt, miten voisit yhdistää isovanhemmilta perityn antiikkisen sohvan uuteen, moderniin olohuoneeseesi? Tai miten perinteinen kristallikruunu voisi loistaa nykyaikaisessa keittiössäsi? Tässä postauksessa tutustumme sisustustyyliin nimeltä transitional - sisustusmaailmaan, jossa perinne kohtaa modernin. Transitional tyyli on yksi tämän hetken suosituimmista sisustustyyleistä, eikä ihme. Sen sijaan, että valitsisit vain joko vanhan tai uuden, voit valita molemmat!

Transitional tyyli määritellään yleensä sisustustyyliksi, jossa moderni tyyli yhdistyy perinteiseen muotoiluun. Kuten nimi transitional jo viittaakin, toimii se niin sanotusti "siirtymävaiheena" kahden eri sisutustyylin välillä ja tämän vuoksi sen historia onkin niin monimuotoinen. Perinteinen sisustustyyli, joka on saanut alkunsa 1700- ja 1800-luvuilla, on saanut vahvasti vaikutteita ympäri Eurooppaa. Tyyli suosii runsaita elementtejä, kuten näyttäviä kattokruunuja, koristeellisia listoja, kukka-asetelmia sekä mattoja, joissa piilee yksityiskohtia. 1900-luvun puolivälissä ilmestyi uusi, minimalistisempi sisustustrendi vastaiskuna perinteisen tyylin runsaudelle ja koristeellisuudelle. Transitional-suuntaus ammentaa vaikutteita näistä molemmista tyyleistä, tarjoten parhaat puolet kummastakin: selkeät linjat, neutraalit sävyt sekä harkitut koristeelliset yksityiskohdat.

Kuva: Bolian moderni Noora moduulisohva yhdistyy kauniisti koristeellisten seinälistojen ja kaarioviaukkojen kanssa

Transitional mahdollistaa eri tyylien, siluettien ja muotojen yhdistelyn ja kerrostamisen ja se onkin täydellinen ratkaisu niille, jotka rakastavat sekä nykyaikaista minimalistista designia että perinteisen sisustuksen lämmintä ja kodikasta tunnelmaa. Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla luot kotiisi kutsuvan transitional sisustuksen:

  1. Värit: Valitse pääväreiksi neutraaleja sävyjä, kuten harmaa, beige, valkoinen ja musta. Nämä sävyt luovat rauhallisen pohjan, jonka päälle on helppo lisätä muita värejä.

  2. Huonekalut: Valitse huonekaluja, jotka ovat yksinkertaisia mutta silti mukavia. Transitional tyylissä huonekalut ovat usein linjakkaampia kuin perinteisessä sisustuksessa, mutta pehmeämpiä ja kodikkaampia kuin modernissa designissa. Yhdistele rohkeasti esimerkiksi moderni muhkea sohva muihin perinteisempiin huonekaluihin. 

  3. Materiaalit ja tekstuurit: Yhdistele erilaisia materiaaleja ja tekstuuria. Esimerkiksi moderni lasipöytä voi saada seurakseen pehmeän villamaton ja perinteisen kudotun korin.

  4. Koristeet: Vältä liikaa koristelua. Valitse muutama tarkoin harkittu koriste-esine tai taideteos, joka puhuttelee sinua henkilökohtaisesti. Esimerkiksi näyttävä maljakko ja kaunis kukkakimppu ei tarvitse parikseen muuta.

  5. Valaistus: Sekoita erityylisiä valaisimia. Moderni riippuvalaisin voi näyttää upealta perinteisen sohvapöydän yläpuolella.

Adea Bonnet Grand sohva transitional sisustus
Kuva: Adean Bonnet Grand sohvamalliston kaareva muotokieli yhdistyy tyylikkäästi perinteisiin koristelistoituksiin ja mosaiikkiparkettiin.

 

Kuva: Hill ruokapöydän sekä Visti tuolien perinteinen muotoilu nousee upeasti esille pelkistetyssä ympäristössä (Bolia)  

Transitional sisustustyylin suurin etu on sen joustavuus. Se antaa kodillesi mahdollisuuden kertoa tarinan, joka ulottuu vuosikymmenien taakse, mutta joka samaan aikaan on rohkeasti kiinni tässä hetkessä. Olipa kotisi täynnä arvokkaita perintökalleuksia, moderneja design-aarteita tai molempia, tämä tyylisuuntaus pystyy sitomaan ne kaikki yhteen luoden tilan, joka on sekä kodikas että ajankohtainen!

Haluaisitko luoda kotiisi transitional-tyylin, mutta et tiedä mistä aloittaa? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja anna sisustussuunnittelijoidemme auttaa sinua!

 

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!

Emme jaa tietojasi kolmannen osapuolen kanssa