KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Sisustustyylit tutuksi: Mid-Century Modern

Sisustustyylit tutuksi: Mid-Century Modern

Kuva: Mid-Century Modern -sisustustyylissä korostuu 50- ja 60-lukujen piirteet. Interfacen Toast moduulisohva sopii ajan henkeen erinomaisesti (Interface)

Mid-Century Modern on sisustustyylisuuntaus, joka juontaa juurensa 1900-luvun puoliväliin, kukoistaen erityisesti 1950- ja 1960-luvuilla. Tämä designin kulta-aika toi mukanaan uudenlaisen lähestymistavan sisustukseen, jossa yhdistyvät toiminnallisuus, yksinkertaiset muodot ja luonnonmateriaalit. Mid-Century Modernin suosio perustuu sen kykyyn yhdistää puhtaat linjat, visuaalisesti harkitut muodot ja käytännöllisyys tavalla, joka puhuttelee edelleen nykypäivän sisustajia. Tyylisuuntaus korostaa avoimia tiloja, luonnonvalon hyödyntämistä ja orgaanisia muotoja, mikä luo koteihin avaruutta ja kodikkuutta. Tässä postauksessa sukellamme syvemmin Mid-Century Modern-sisustustyylin ominaispiirteisiin, kuten materiaalien, huonekalujen ja valaistuksen merkitykseen. Lopuksi tutustumme myös Mid-Century Modernin, Modernin sekä Skandinaavisen sisustustyylin yhtäläisyyksiin.

1. Värit: Kokeile kirkkaita ja energisiä sävyjä, jotka piristävät tilaa ja luovat miellyttäviä kontrasteja neutraalimpien taustojen kanssa. Oranssi, turkoosi ja sinapinkeltainen ovat erityisen klassisia valintoja, jotka sopivat erinomaisesti 1900-luvun puolivälin sisustustyyliin. Oranssi tuo lämpöä ja iloisuutta, kun taas turkoosi tarjoaa rauhoittavaa, mutta samalla virkistävää tunnelmaa. Sinapinkeltainen puolestaan lisää ripauksen vintage-henkeä ja syvyyttä, joka resonoi erityisesti syksyn sävyjen kanssa.

&Tradition Flowerpot Betty tuolit In between ruokapöytä mid century modern sisustustyyli

Kuva: Flowerpot VP1 valaisimen sinapinkeltainen väri, laippajalkainen pöytä sekä punotut Betty-tuolit sopivat kaikki erinomaisesti MCM-tyyliin. (&Tradition)

2. Huonekalut: Huonekalujen suunnittelussa korostuu orgaaniset muodot ja toiminnallisuus. Tämä design-ajattelu edustaa 1900-luvun puolivälin estetiikkaa, jossa yksinkertaisuus ja käyttömukavuus yhdistyvät. Huonekalujen muotoilussa ilmenee usein pyöristettyjä kulmia ja sileitä pintoja, jotka näyttävät viehättäviltä ja tuovat tilaan pehmeyttä. Mid-Century Moderniin ruokailutilaan sopii hyvin esimerkiski HAY:n Loop pöytä tai Muoto Collectionin Primus-pöytä, jotka yhdistyy kauniisti esimerkiksi Umagen Curious tuoleihin tai &Traditionin Betty tuoleihin. Olohuoneen kokonaisuudeksi puolestaan Stuan 60-lukua henkivä Libera nojatuoli, Costura sohva sekä Solapa sohvapöytä. Tutustu myös Bolian Elton sohvaan sekä Audo Copenhagenin Turning pöytään. Tyyliin sopivista säilytyskalusteista tutustumisen arvoisia ovat ainakin Woudin Array senkki sekä Umagen Audicious.

Magis Costume sohva mid century moder sistustustyyli

Kuva: Costume sohva tuo tilaan ripauksen modernia muotoilua. Tästä tuotteesta saat lisätieoa myymälästämme. (Magis)

Audo Copenhagen Vilhelm sohva Jager sohvapöytä Gravel-matto Wing lattiavalaisin The_Seal nojatuoli mid-century-modern sisustustyyli

Kuva: Upea 1935-suunniteltu Vilhelm sohva sekä Seal nojatuoli henkivät mennen ajan tunnelmaa modernilla otteella. (Audo Copenhagen)

3. Materiaalit ja tekstuurit: Mid-Century Modern-sisustustyylin erityispiirteenä korostuvat tarkkaan valitut materiaalit ja tekstuurit, jotka ovat osana luomassa sen uniikkia ilmettä. Puu on tässä tyylissä erittäin merkittävässä asemassa sen tuoman lämmön ja pitkäikäisyyden ansiosta. Suosittuja puulajeja ovat tiikki, tammi ja pähkinä. Metallit, kuten messinki ja ruostumaton teräs, tuovat mukaan modernin tuntua ja toimivat hienovaraisina yksityiskohtina huonekaluissa ja valaisimissa. &Traditionin Alima tarjoiluvaunussa yhdistyy upeasti puu ja metalli. Vaunu toimii näppäränä laskutilana, jossa voi säilyttää esimerkiksi lehtiä. Kokopuinen Arc sohvapöytä puolestaan kätkee sisäänsä tilaa, jossa voi säilyttää olohuoneen pientavaroita kätevästi katseelta piilossa.

Tekstuurien osalta suositaan usein sileitä ja kiillotettuja pintoja, jotka heijastavat valoa ja tekevät tilasta valoisamman. Kankaat, kuten villa ja puuvilla, ovat suosittuja verhoilumateriaaleja, jotka tarjoavat mukavuutta ja lisäävät väriä ja lämpöä sisustukseen. Lasia käytetään pöytätasoissa ja koriste-elementteinä, mikä lisää tilan avaruuden tunnetta ja keveyttä. Esimerkiksi Kristensen & Kristensen Optic sohvapöydässä lasi leikittelee yhdessä puun kanssa luoden harmonisen lopputuloksen.

Design House Stockholm Frame hyllykkö medium tammi mid century modern sisustustyyli

Kuva: Puu tuo lämpöä Mid Century Moderniin sisustukseen. Kuvassa Frame hyllykkö. (Design House Stockholm)

4. Koristeet: Tyypillisiä koristeita ovat abstraktit taideteokset ja geometriset muodot, jotka heijastavat 1900-luvun puolivälin taide- ja designmaailman innovatiivisuutta. Lisäksi pienet retrohenkiset veistokset ja keramiikkataideteokset tuovat tilaan tekstuuria ja syvyyttä. Kasvit ovat myös suosittu valinta MCM-sisustuksessa; ne tuovat väriä ja elävyyttä sekä luovat yhteyden luontoon, mikä on olennainen osa tätä sisustustyyliä. Näillä koriste-elementeillä pyritään luomaan harmoninen kokonaisuus, joka kunnioittaa sekä muotoilun puhtautta että tilan toiminnallisuutta. Esimerkiksi Audo Copenhagenin Echasse vaasi, Umanoff- ja Balance kynttilänjalat sekä Ro Collectionin Hurricane vaasi sopivat kaikki osaksi Mid Century Modernia sisustusta.

5. Valaistus: Valaistus on keskeinen osa Mid-Century Modern-sisustusta, sillä se toimii tärkeänä designelementtinä. Tässä tyylissä valaistus valitaan huolellisesti tukemaan tilan avointa ja ilmavaa tunnelmaa. Käytössä ovat usein suuret, roikkuvat valaisimet, jotka itsessään ovat kuin taideteoksia kuten uutuusvalaisin Flos Frisbi tai Lampefeberin TW riippuvalaisin. Niiden muodot ja materiaalit, kuten metalli ja lasi, heijastavat kyseisen tyylisuunnan estetiikkaa ja lisäävät tilaan modernia ilmettä.

Hyvin suunniteltu valaistus korostaa sisustuksen yksityiskohtia ja luo monipuolisia valaistustasoja, jotka mahdollistavat tilan käytön eri toimintoihin päivän eri aikoina. Tutustu myös Muuton Ambit valaisinsarjaan sekä HAY:n Nelson sarjan valaisimiin, jotka sopivat esimerkiksi MCM-tyylin olohuoneeseen, keittiöön tai makuuhuoneeseen. Lattiavalaisimista &Traditionin Tripod henkii modernia tyyliä menneen ajan twistillä.

Muuto Ambit riippuvalaisin mid century modern sisustustyyli

Kuva: Muuton Ambit riippuvalaisin on valmistettu metallista ja saatavana useassa eri sävyssä. (Muuto)

6. Yhdistele Tyylillä: Mid-Century Modern, Moderni ja Skandinaavinen Sisustus

Mid-Century Modern, moderni ja skandinaavinen sisustustyyli ovat kaikki suosittuja sisustustyylejä, ja niillä on monia yhteisiä piirteitä, mikä tekee niiden yhdistämisestä vaivatonta. Etenkin funktionaalisuus ja yksinkertaisuus yhdistävät kaikkia kolmea. Valon ja avaruuden maksimointi on tärkeää kaikille näille tyyleille: suuret ikkunat, avoin tila ja vaaleat värit luovat valoisan tunnelman. Modernin tyylin pelkistetyt linjat ja minimalistinen lähestymistapa sopivat tyylikkäästi yhteen mid-century modernin käytännöllisten, mutta näyttävien huonekalujen ja skandinaavisen tyylin rauhallisen estetiikan kanssa.

Puhtaat linjat ja selkeät muodot ovat kaikkien kolmen tyylin tunnusmerkkejä. Moderni sisustus korostaa geometriaa ja selkeyttä, kun taas skandinaavinen tyyli tuo esiin pehmeitä, orgaanisia linjoja. Mid-century modern yhdistää näitä molempia, tehden tilasta mielenkiintoisen yhdistelmän geometrisia ja orgaanisia muotoja. Tämä tekee tilasta rauhallisen mutta samalla visuaalisesti monipuolisen.

Kaikille tyyleille yhteinen luonnonmateriaalien käyttö, kuten puu, nahka ja villa, luo lämmintä ilmapiiriä. Modernin tyylin metalliset elementit voivat tarjota kontrastin skandinaavisen ja mid-century modernin pehmeämmille materiaaleille. 

Hillitty väripaletti neutraaleine sävyineen yhdistää kaikkia kolmea tyyliä. Moderni sisustus suosii usein neutraaleja harmaan ja valkoisen sävyjä, kun taas skandinaavinen tyyli tuo lämpöä maanläheisillä väreillä. Mid-century modern saattaa lisätä ripauksen rohkeita, näyttäviä värejä. Yhdessä nämä tyylit luovat tasapainoisen, tyylikkään ja kodikkaan ympäristön, jossa minimalistisuus ja luovuuden pilkahdukset ovat tasapainossa. 

Tai pidätkö Mid-Century Modern -tyylisistä huonekaluista mutta haluaisit kotisi pysyvän selkeän skandinaavisena? Keskity silloin esimerkiksi neutraaliin väripalettiin ja lisää joukkoon yksityiskohtia Mid-Century Modern -tyyliin, jolloin saat aikaan tasapainoisen ja kutsuvan tilan.

Audo Copenhagen Androgyne ruokapöytä harbour ruokatuolit mid century modern sisustustyyli

Kuva: Tässä kuvassa yhdistyy upeasti skandinaavinen värimaailma, modernit Harbour tuolit sekä Mid-Century Modernia tyyliä henkivä Androgyne ruokapöytä. (Audo Copenhagen)

Olipa kotisi tyylinä Mid-Century Modern, skandinaavinen tai jotain aivan muuta, valikoimastamme löydät sisustukseesi sopivat kalusteet, valaisimet, tekstiilit ja pientuotteet. Tervetuloa piipahtamaan myymälässämme Oulussa tai tutustu verkkokauppamme valikoimaan. Autamme mielellämme sinua löytämään juuri sinun kotiisi sopivat sisustuspalaset! Jos olet epävarma valinnoistasi tai tarvitset toisen mielipiteen, voit myös hyödyntää sisustussuunnittelupalveluitamme. Tarjoamme apua sekä pieniin että kokonaisvaltaisiin sisustusprojekteihin.

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät