KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Kodikkaat ideat joulunviettoon kotona

Kodikkaat ideat joulunviettoon kotona
Kuva: Joulutunnelma syntyy monista pienistä asioista. (Bolia)

Joulu on vuoden taianomaisinta aikaa, jolloin kodit täyttyvät lämmöllä, ilolla ja yhdessäolon tunnelmalla. Tämä juhla ei ole pelkästään lahjojen ja hyvän ruoan aikaa, vaan se on myös hetki pysähtyä, nauttia läheisten seurasta ja luoda yhteisiä, unohtumattomia muistoja. Kodin jouluinen tunnelma syntyy monista pienistä asioista: kynttilänvalosta, joulumusiikin sävelistä, kuusen tuoksusta ja yhteisistä perinteistä. Tässä blogipostauksessa käymme läpi muutamia kodikkaita ideoita, jotka voivat tehdä joulunvietosta kotona entistäkin erityisemmän.

1. Tunnelmallinen koristelu

Kodin joulukoristelu on monelle tärkeä osa joulun valmistelua. Joulukuusi on usein keskeinen elementti, ja se koristellaan huolella valituilla koristeilla ja valoilla. Ikkunoissa kyntteliköt luovat lämmintä ja kutsuvaa valoa, joka toivottaa tervetulleeksi sekä perheenjäsenet että vieraat. Paperitähdet ovat helppo ja tyylikäs tapa lisätä juhlavaa tunnelmaa mihin tahansa huoneeseen, ja ne voidaan ripustaa seinille, ikkunoihin tai jopa kuusen oksille. Joulusukka, joka joidenkin jouluperinteissä ripustetaan takanreunukselle tai seinälle, on lasten ilon ja jännityksen lähde, kun he odottavat sen täyttymistä pienillä yllätyksillä ja lahjoilla. Nämä koristeet yhdessä luovat perinteisen ja kodikkaan joulun tunnelman.

+ Luo väriteema

Valitse kodin joulukoristeluun yhtenäinen väriteema. Olipa kyseessä perinteinen puna-valkoinen, tyylikäs kulta-hopea tai moderni pastellisävyjen käyttö, väriteema luo yhtenäisen ja tyylikkään ilmeen.

2. Valaistus lumoaa tunnelmalla

Joulun aikana valaistuksen merkitys kodin sisustuksessa korostuu entisestään. Valoilla on ainutlaatuinen kyky muuttaa tilan tunnelmaa, tuoden lämpöä ja juhlavuutta pimeisiin talvi-iltoihin. Kynttilänvalo on perinteinen ja aina tyylikäs valinta, joka luo pehmeää ja rauhoittavaa tunnelmaa. Valikoimastamme löytyvät kynttilänjalat ja lyhdyt ovat suunniteltu lisäämään tätä vaikutelmaa, tuoden samalla ripauksen tyyliä ja eleganssia sisustukseen. Ne sopivat erinomaisesti pöydälle, ikkunalaudalle tai takan reunalle, luoden intiimin ja kutsuvan tunnelman.

Ulkovalaistus on myös tärkeä osa joulun ajan sisustusta. Se ei ainoastaan luo tervetullutta tunnelmaa kotiisi saapuville vieraille, vaan myös valaisee pimeät talvi-illat ja luo juhlavaa tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkotulet, kuten soihdut ja ulkokynttilät, ovat perinteinen tapa lisätä lämpöä ja valoa pihalle tai parvekkeelle.

Kuva: Kynttilät luovat lämpimän tunnelman ympärille. (Design House Stockholm)

3. Tekstiilit tuovat lämpöä

Yksi helpoimmista ja tehokkaimmista tavoista tuoda kotiin juhlavaa tunnelmaa on vaihtaa arjen tekstiilit jouluisempiin vaihtoehtoihin. Tämä pieni muutos voi täysin muuttaa huoneen ilmeen ja luoda lämpimän ja kotoisan joulutunnelman. Pehmeät viltit ovat täydellisiä kylmiin iltoihin, kun haluat käpertyä sohvalle nauttimaan lämpimästä juomasta ja hyvästä kirjasta tai elokuvasta. Valitse värejä ja kuoseja, jotka heijastavat joulun henkeä. 

Tyynynpäällisten vaihtaminen on nopea ja edullinen tapa päivittää huoneen ilmettä. Voit valita klassisia jouluteemoja, kuten joulupukkeja ja poroja, tai modernimpia ja minimalistisempia kuvioita, jotka sopivat paremmin nykyaikaiseen sisustukseen. 

Joulusisustuksessa ei kannata unohtaa myöskään pöytäliinoja ja verhoja, jotka ovat erinomainen tapa päivittää kotisi tekstiilejä. Joulupöytäliinat lisäävät juhlavuutta ruokailutilaan ja luovat täydellisen pohjan koko perheen yhteisille aterioille, kun taas uudet verhot voivat muuttaa koko huoneen ilmeen, tuoden lisää väriä ja joulun tunnelmaa.

Kuva: Tekstiilit on helppo tapa päivittää kodin ilmettä talvisempaan suuntaan. (Skinnwille)

4. Joulupöydän kattaus

Joulupöytä on joulun juhlan keskipiste, kruunun jalokivi, ja siksi sen kattaukseen kannattaa ehdottomasti panostaa. Kaunis ja huolella suunniteltu kattaus ei ainoastaan herätä ruokahalua, vaan myös luo tunnelmaa ja kokoaa perheen ja ystävät yhteen. Tyylikkäät lautasliinat voivat toimia kauniina väripilkkuna ja tuoda lisäyksen eleganssia pöytään. Kynttilänjalat puolestaan lisäävät juhlavaa tunnelmaa ja pehmeää valoa, jotka ovat olennaisia luomaan lämmin ja viihtyisä ympäristö.

Astiat ovat myös tärkeä osa joulupöydän kattausta. Ne voivat olla yksinkertaisia ja tyylikkäitä tai koristeellisia ja perinteisiä, riippuen mieltymyksistäsi ja sisustuksen teemasta. Hyvin valitut astiat eivät ainoastaan palvele käytännöllistä tarkoitusta, vaan myös toimivat pöydän keskeisenä koriste-elementtinä.

Myös luonnonmateriaalien hyödyntäminen joulupöydän kattauksessa on loistava tapa tuoda mukaan aitoa ja luonnollista kauneutta. Esimerkiksi havuköynnökset ja kukat ovat ihanteellisia luomaan luonnollista tunnelmaa pöytään ja herättelemään aisteja ihanilla tuoksuillaan. 

Bolia, Graceful ruokapöytäKuva: Pelkistettykin joulukattaus voi olla juhlava. (Bolia)

+ 5. Hiljentyminen ja rentoutuminen

Joulun ei aina tarvitse olla toiminnantäyteistä. Varaa aikaa rentoutumiseen, olipa se sitten kirjan lukemista kynttilänvalossa, suosikkielokuvan katsomista viltin alla tai vain hiljaa istuen ja nauttien rauhallisesta hetkestä. 

Olipa jouluisi millainen tahansa, tärkeintä on, että se on itsesinäköinen. Ehkä löydät ilosi villasukista ja värjöttämisestä muhkean viltin alla, nauttien rauhallisista hetkistä kynttilänvalossa, tai ehkä joulusi kulminoituu reippailuun raikkaassa ulkoilmassa, nauttien talvisesta luonnosta. Kodin sisustaminen joulua varten voi vaihdella muutamasta huolella valitusta suosikkikoristeesta kokonaisvaltaiseen, teemaan sidottuun sisustukseen. Jokainen tapa on yhtä oikea ja merkityksellinen.

Myymälämme Oulussa palvelee aina 22.12. saakka, jonka jälkeen hiljennymme joulun viettoon avaten liikkeemme jälleen 27.12. Toivotamme kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua!

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!