KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Sisustustyylit tutuksi: Skandinaavinen sisustus

Sisustustyylit tutuksi: Skandinaavinen sisustus

Kuva: Seesteinen skandinaavinen makuuhuone syntyy hillitystä väripaletista ja vähäisestä tavaramäärästä. (Muuto)

Skandinaavinen sisustustyyli, tunnettu myös nimellä Nordic design, on viime vuosikymmeninä vakiinnuttanut asemansa maailmanlaajuisesti yhtenä halutuimmista sisustustyyleistä. Sen juuret ulottuvat 1950-luvun Pohjoismaihin, jossa yksinkertaisuus, toimivuus ja esteettisyys nousivat keskeisiksi arvoiksi muotoilussa ja sisustuksessa. Tämä tyyli korostaa selkeitä linjoja, vaaleita sävyjä ja luonnonmateriaalien käyttöä, luoden tiloja, jotka ovat sekä rauhoittavia että käytännöllisiä. Skandinaavinen sisustus ei ole vain visuaalinen ilme; se on elämäntapa, joka heijastaa skandinaavista arvomaailmaa, kuten rakkaus luontoon, yksinkertaisuuteen ja ihmiskeskeiseen suunnitteluun. Tässä blogipostauksessa syvennymme tarkemmin skandinaavisen sisustustyylin ominaispiirteisiin ja annamme konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka voit tuoda tämän suositun ja ajattoman tyylin osaksi omaa kotiasi.

Skandinaavinen moodboard

Kuva: Inspiroidu skandisisustuksen tunnelmasta keräämämme moodboardin avulla. Kuvan tuotteet saatavilla Spazion myymälästä.

1. Harmoninen värimaailma ja luonnonvalon maksimointi

Skandinaavisen sisustuksen värimaailma suosii vaaleita sävyjä. Valkoisen lisäksi rauhoittavien värien, kuten vaaleansinisen, hiekan ja pehmeän vihreän käyttö sisustuksessa edistää mielenrauhaa ja rentoutumista. Nämä sävyt muistuttavat luonnon elementeistä, kuten taivaasta, vedestä ja metsästä, tuoden näin osan ulkoilmasta sisätiloihin. Yhdistämällä nämä värit luonnonmateriaaleihin, kuten puuhun ja villakankaisiin, luodaan harmoninen ja tasapainoinen ympäristö.

Skandikodeissa suuret ikkunat ovat tyypillisiä. Ne eivät ainoastaan tuo sisään maksimaalisen määrän luonnonvaloa vaan myös luovat visuaalisen yhteyden ulkoiseen maailmaan, yhdistäen sisä- ja ulkotilat saumattomasti. Ikkunat suunnitellaan usein lattiasta kattoon ulottuviksi, mikä korostaa avaruutta ja valoisuutta.

Woodnotes, Siro+ baarituoli
Kuva: Woodnotesin tamminen Siro+ baarituoli tuo lämpöä vaaleaan sisustukseen. (Woodnotes)
 
2. Materiaaleina puun lämpöä ja villan pehmeyttä
 
Puu on ehkä kaikkein keskeisin materiaali skandinaavisessa sisustuksessa. Se tuo tiloihin lämpöä ja luonnollisuutta. Vaaleat puulajit, kuten koivu, saarni ja tammi, ovat erityisen suosittuja, sillä ne heijastavat valoa ja luovat avaran ja lämpimän tunteen tilaan. Puuta käytetään laajasti lattioissa, seinäpaneeleissa ja huonekaluissa. 
Tekstiilivalinnoissa korostetaan luonnollisuutta ja mukavuutta. Suosittuja materiaaleja ovat esimerkiksi villa ja muut luonnonkuituiset materiaalit. Villan, pellavan ja puuvillan kaltaiset materiaalit ovat ideaaleja luomaan pehmeää ja kutsuvaa tunnelmaa tiloihin. Nämä materiaalit eivät ainoastaan lisää esteettistä viehätystä, vaan tuovat myös funktionaalista mukavuutta.
 
Skandinaavisessa sisustuksessa kiven ja keraamisten materiaalien käyttö keittiöiden työtasoissa ja kylpyhuoneiden lattioissa luo rouheutta ja kestävyyttä. Lasi, erityisesti suurina ikkunoina ja ovina, tuo sisätiloihin runsaasti luonnonvaloa ja sitä hyödynnetään myös koriste-esineissä ja valaisimissa valon heijastamiseen. Metallia, kuten harjattua terästä, kuparia ja messinkiä, käytetään yksityiskohtina ja viimeistelyinä, antaen tilalle modernin ilmeen.
 
Northern, Birdy lattiavalaisin
Kuva: Skandinaavinen väripaletti syntyy harmonisista ja maanläheisistä sävyistä. (Birdy lattiavalaisin, Northern)
 
3. Selkeitä linjoja ja toiminnallisuutta
 
Skandinaavinen design korostaa minimalistista esteettisyyttä, missä jokainen esine ja huonekalu on valittu huolella ja tarkoituksenmukaisuus mielessä pitäen. Tilat ovat selkeitä ja järjestäytyneitä, ilman ylimääräisiä koristeita tai turhaa sälää. Toiminnallisuus ja käytännöllisyys ovat avainasemassa, ja huonekalujen suunnittelussa painotetaan mukavuutta ja monikäyttöisyyttä. Muotoilussa suositaan selkeitä linjoja ja yksinkertaisia muotoja. Huonekalut ja sisustuselementit ovat usein minimalistisia, ilman monimutkaisia yksityiskohtia tai koristeluita. Tämä yksinkertaisuus luo rauhallisen ja järjestäytyneen ilmapiirin, joka edistää keskittymistä ja mielenrauhaa.
 
Muuto, Outline sohva
Kuva: Outline sohva on yksinkertaisen siro ja linjakas. (Muuto)
 
4. Designia ja ajattomia kalustevalintoja
 
Skandinaavinen sisustustyyli ei seuraa ohimeneviä trendejä, vaan keskittyy ajattomiin ja kestäviin ratkaisuihin. Tämä näkyy selvästi suosituissa designklassikoissa, jotka ovat syntyneet muun muassa Verner Pantonin ja Arne Jacobsenin kaltaisten mestareiden kädenjäljestä. Investointi laadukkaisiin designtuotteisiin on paitsi esteettinen valinta, myös käytännöllinen sijoitus. Nämä laadukkaat tuotteet kestävät käyttöä ja aikaa, ja niiden klassinen muotoilu varmistaa, että ne eivät mene pois muodista. Tällainen lähestymistapa sisustukseen tukee kestävää kehitystä ja vähentää tarvetta jatkuvalle uuden hankinnalle, edistäen samalla tyylikästä ja kestävää elämäntapaa.
 
&Tradition, Flowerpot VP9
Kuva: Metalliset yksityiskohdat antavat skandinaaviseen sisustukseen viimeistellyn silauksen. Kuvassa &Flowerpot VP9 ladattava pöytävalaisin. (&Tradition)
 
Valikoimamme koostuu lukuisista pohjoismaisista valmistajista, joilta löytyy kaikki tarvittava skandinaavisen sisustustyylin luomiseen. Olipa kyseessä sitten klassiset huonekalut, modernit valaisimet tai yksilölliset sisustusesineet, meiltä löydät laajan ja kattavan valikoiman tuotteita, jotka auttavat sinua rakentamaan juuri sellaisen skandinaaviseen tyyliin sopivan kodin, josta olet aina unelmoinut. Meidän kauttamme voit luoda tilan, joka ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuu kodikkaalta ja toimivalta - aidosti pohjoismaisessa hengessä. Ota meihin yhteyttä tai tule käymään Oulun myymälässämme!
Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!

Emme jaa tietojasi kolmannen osapuolen kanssa