KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Sisustustyylit tutuksi: Minimalismi

Sisustustyylit tutuksi: Minimalismi

Kuva: Audo Copenhagenin opaalinen TR Bulb valaisinsarja sopii minimalistiseen tyyliin pelkistetyn muotokielensä ansiosta.

Nykyään moni meistä kamppailee liiallisen kulutuksen ja kiireisen elämäntavan aiheuttaman stressin kanssa. Tuntuuko siltä, että ympärillä on liikaa tavaraa, liian monta velvoitetta ja liian vähän aikaa pysähtyä ja nauttia hetkestä? Tämä on yksi syy siihen, miksi minimalismi on saanut valtavan suosion viime vuosina. Minimalismi ei ole pelkästään sisustustyyli tai elämäntapa, vaan se on filosofia, joka korostaa yksinkertaisuutta, olennaista ja tietoista valintojen tekemistä. Tässä blogipostauksessa tutustumme tarkemmin minimalistiseen sisustukseen ja siihen, millaista se on, sekä jaamme vinkkejä siitä, miten voit luoda minimalistisen ilmeen omassa kodissasi.

1. Karsi tarpeettomia esineitä: Luo tilaa hengittää vähentämällä tarpeettomia tavaroita. Säilytä vain ne, jotka tuovat iloa ja ovat merkityksellisiä.

Minimalistisessa kodissa jokaisella esineellä on selkeä tarkoitus. Karsi ensimmäisenä ne esineet, jotka eivät ole käytössäsi tai jotka ovat vain pölyä kerääviä koristeita. Vähentäminen ei tarkoita välttämättä radikaalia kaiken hävittämistä, vaan pikemminkin keskittymistä siihen, mikä on tärkeää ja merkityksellistä sinulle. Esineiden vähentäminen luo tilaa, joka on oleellinen minimalistisen sisustuksen tavoitteiden kannalta. Tilan vapautuminen tekee kodista avaramman ja ilmavamman, ja se luo mahdollisuuden korostaa niitä asioita, jotka todella ovat tärkeitä. Sen lisäksi, vähemmän esineitä tarkoittaa vähemmän siivoamista ja huolehtimista, mikä voi merkittävästi helpottaa arkea.

Käytännön vinkki: Marie Kondon suosittu Konmari-metodi voi olla erinomainen työkalu tarpeettomien esineiden karsimiseen. Metodi perustuu siihen, että käytetään aikaa arvioimalla jokainen esine yksitellen ja kysytään, tuoako se iloa elämään. Jos esine ei enää tuo iloa, se kiitetään ja annetaan pois tai kierrätetään. Tämä prosessi auttaa sinua tunnistamaan, mitkä esineet ovat todella tärkeitä sinulle ja mitkä voit vapauttaa.

Kuva: Minimalistisessa sisustuksessa kaikki ylimääräinen on riisuttu. (Kuva: Audo Copenhagen)

2. Valitse neutraalit värit: Käytä valkoista, harmaata, beigeä ja mustaa pohjaväreinä. Neutraalit sävyt luovat rauhallisen ja avaran ilmeen.

Valkoinen on ehkä yksi minimalistisen sisustuksen ikonisimmista väreistä. Se symboloi puhtautta ja yksinkertaisuutta. Valkoinen väri luo tilan, joka tuntuu avoimelta ja valoisalta, mikä tekee siitä suositun valinnan pienemmissä huoneissa tai tiloissa, joissa valon määrä on rajallinen. Se toimii kuin tyhjä tausta, antaen tilalle mahdollisuuden hengittää ja houkutellen silmää levollisuudellaan. Neutraalit värit luovat rauhallisen ja avaran ilmeen, ja ne sopivat hyvin yhteen erilaisten sisustustyylien kanssa. Voit lisätä ripauksen väriä yksityiskohdilla, kuten koristetyynyillä tai tauluilla, mutta pääväripaletin tulisi pysyä hillittynä.

3. Suosi selkeälinjaisia huonekaluja: Vältä monimutkaisia ja koristeellisia huonekaluja. Valitse yksinkertaisia, toiminnallisia vaihtoehtoja.

Huonekalut noudattavat perusperiaatetta: yksinkertaisuutta ja käytännöllisyyttä. Tämä tarkoittaa, että vältetään liian koristeellisia tai monimutkaisia huonekaluja, jotka voisivat häiritä minimalistisen tilan selkeyttä. Sen sijaan suositaan selkeälinjaisia ja toiminnallisia vaihtoehtoja, joilla on tarkoituksensa ja jotka sulautuvat saumattomasti osaksi sisustusta. Huonekalujen muotoilu korostaa usein yksinkertaisia ja puhtaita linjoja ilman ylimääräisiä yksityiskohtia.

Kuva: Selkeälinjaiset huonekalut sopivat minimalistiseen tyyliin. (Kuva: Audo Copenhagen)

4. Organisoi ja piilota säilytysratkaisut: Järjestä tavarat ja käytä piilossa olevia säilytysratkaisuja. Näin pidät kodin visuaalisesti selkeänä.

Minimalistisessa kodissa järjestys ja siisteyden ylläpitäminen ovat keskeisiä periaatteita. Tavoitteena on pitää kaikki tavarat järjestyksessä ja sijoittaa ne omille paikoilleen. Jokaisella esineellä on oma tarkkaan harkittu paikkansa, mikä estää ylimääräisen sotkun syntymisen ja luo tilaan harmonisen ja selkeän ilmeen.

Säilytysratkaisut suunnitellaan usein siten, että ne ovat piilossa näkyvistä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaappien ja laatikoiden käyttöä avoimien hyllyjen ja avotilan sijaan. Piilossa olevat säilytysratkaisut auttavat ylläpitämään minimalistista estetiikkaa ja vähentävät visuaalista melua kodissa. Ne luovat tilaan selkeyttä ja mahdollistavat minimalistisen ilmeen säilyttämisen.

5. Hyödynnä luonnonmateriaaleja: Puu, kivi ja lasi tuovat lämpöä ja tekstuuria tilaan. Ne ovat minimalistisen sisustuksen peruspilareita.

Tässä tyylisuuntauksessa luonnonmateriaalit, kuten puu, kivi ja lasi, ovat avainasemassa. Nämä materiaalit tuovat tilaan lämpöä ja tekstuuria. Puu esiintyy usein huonekaluissa ja lattioissa, ja sen ainutlaatuinen tekstuurikuvio sekä lämpimät sävyt luovat kodikkuutta ja visuaalista mielenkiintoa. Kivi, käytettynä pöytätasoissa tai lattiamateriaalina, tuo tilaan vakautta ja kestävyyttä. Sen erilaiset värit ja tekstuurit mahdollistavat monipuolisen sisustamisen. Lasipinnat, kuten lasiset seinät ja lasipöydät, lisäävät avoimen ja ilmavan ilmeen, antaen valon virrata vapaasti tilassa. Näillä luonnonmateriaaleilla luodaan minimalistiseen tilaan harmoniaa ja tasapainoa, säilyttäen samalla yksinkertainen ja selkeä tyyli, joka on minimalistisen elämäntavan perusta.

Kuva: Luonnonmateriaaleilla saadaan pehmeyttä minimalistiseen sisustukseen. (Adea)

6. Panosta valaistukseen: Hyödynnä luonnonvaloa aina kun mahdollista ja valitse yksinkertaiset valaisimet, jotka täydentävät tilan tyyliä.

Valaistus on minimalistisessa sisustuksessa avainasemassa, sillä se vaikuttaa tilan tunnelmaan ja kokemukseen merkittävästi. Yksi perusperiaate on hyödyntää luonnonvaloa aina, kun se on mahdollista. Suuret ikkunat ja avoimet tilat mahdollistavat valon virtaamisen vapaasti, luoden tilaan avaramman, valoisamman ja raikkaamman ilmeen. Tämä on tyypillistä minimalistiselle estetiikalle, joka pyrkii yksinkertaisuuteen ja selkeyteen.

Valaisimien valinta on myös keskeisessä roolissa. Tässä tyylisuuntauksessa suositaan yksinkertaisia ja tyylikkäitä valaisimia, jotka sulautuvat saumattomasti osaksi tilaa. Nämä valaisimet eivät vie liikaa huomiota, vaan täydentävät kokonaisuutta. Hillityt muodot ja selkeä muotoilu ovat suosittuja valintavaihtoehtoja. Valaistuksella voi myös luoda mielenkiintoisia korostuksia kodin sisustuksessa, esimerkiksi suunnattavien valaisimien avulla. Näin voi korostaa tiettyjä sisustuselementtejä ja säädellä tunnelmaa eri tilanteisiin, aina rentoutumisesta työskentelyyn ja illallisen valmistamiseen.

Kuva: Yksinkertaiset valaisimet sulautuvat minimalistiseen sisustukseen. Kuvassa  Grupan Baluna -seinävalaisin

 

Jos olet harkinnut minimalistisen sisustuksen omaksumista, anna sille mahdollisuus! Aloita vähentämällä tarpeettomia esineitä ja keskity olennaiseen. Valitse luonnonmateriaaleja ja yksinkertaista muotoilua, jotka tuovat lämpöä ja selkeyttä tilaan. Kun olet luonut minimalistisen kodin, saatat huomata, että se ei ainoastaan näytä upealta, vaan tuntuu myös poikkeuksellisen hyvältä. Se voi olla paikka, jossa voit rentoutua, keskittyä ja löytää tasapainon kiireisen maailman keskellä.

Haluatko kotiisi minimalistisen ilmeen, tutustu sisustussuunnittelupalveluihimme  Valikoimastamme löydät paljon kalusteita, valaisimia ja piensisustustuotteita minimalistiseen kotiin! Tervetuloa käymään liikkeessämme!
Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!