KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Sisustustrendit 2024

Sisustustrendit 2024

Kuva: Muhkea, lattiaan asti ulottuva syvänsininen sohva, kromiset yksityiskohdat sekä tumma puu ovat kaikki trendikkäitä juuri nyt. (&Tradition)

Vuoden alku on aina uuden alun ja raikkaan inspiraation aikaa, ja nyt onkin jännittävä hetki kääntää katseet vuoden 2024 sisustustrendeihin. Tässä blogipostauksessa pureudumme vuoden kiehtovimpiin sisustustrendeihin, aina väreistä materiaaleihin ja muotoiluun. Valmistaudu inspiroitumaan ja tuomaan kotiisi tuoretta ilmettä ja tyylikkäitä uudistuksia!

1. Vuoden 2024 väripaletti - yhdistelmä lämpöä ja rauhoittavia sävyjä

Vuonna 2024 sisustusvärien maailmassa nähdään kiinnostava sekoitus sekä uusia että jatkuvia trendejä. Sinisen sävyjen paluu tuo mukanaan rauhoittavaa energiaa ja syvyyttä, yhdistellen sekä vaaleita että intensiivisiä sinisen sävyjä. Vihreän suosio jatkuu vahvana, erityisesti luonnonläheiset ja rauhoittavat sävyt, jotka tuovat tiloihin raikkautta ja elinvoimaa. Pantone on valinnut vuoden 2024 värikseen Peach Fuzzin, joka on lämmin persikan sävy ja heijastaa myötätuntoa ja yhteisöllisyyttä. Tikkurilan vuoden väri, Nude in Nizza, on puolestaan pehmeä, persikan sävyinen beige, joka säteilee lämpöä ja juhlistaa rakkautta ja ystävällisyyttä. Beigen ja tummemman ruskean sävyjen nousu tuo sisustukseen lämpöä ja syvyyttä, luoden kotoisan ja rauhoittavan ilmapiirin. Nämä värit yhdessä luovat monipuolisen paletin, joka tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia luoda yksilöllisiä ja harmonisia tiloja vuonna 2024.

2. Materiaalitrendit - männyn raikkaus ja kromin hehku

Sisustusmateriaaleissa nähdään mielenkiintoinen yhdistelmä sekä tummaa puuta että vaaleampaa mäntyä. Tumma puu tuo sisustukseen syvyyttä ja arvokkuutta sekä luo tilaan lämpimän ja tyylikkään ilmapiirin. Sen rinnalla mänty, joka on vaaleampi ja luonnollisempi puumateriaali, tuo tilaan keveyttä ja skandinaavista raikkautta. Tämä kontrasti tumman ja vaalean puun välillä mahdollistaa monipuoliset sisustusratkaisut, joissa yhdistyvät sekä moderni että perinteinen tyyli. Aidot luonnonmateriaalit jatkavat vahvaa suosiotaan vuoden 2024 sisustustrendeissä, korostaen kestävyyttä ja luonnonläheisyyttä kodin ilmeessä. 

Kuva: Mäntyinen puutarhakalusteryhmä on trenditietoisen valinta. Kuvassa HAY:n Crate kalusteet. (HAY)

Metallien osalta kromi nousee esiin vuoden 2024 trendimateriaalina. Sen kiiltävä pinta tuo sisustukseen modernia eleganssia ja heijastaa valoa, luoden tilaan avaruuden tuntua. Kromi sopii erinomaisesti yhteen erityisesti tumman puun syvien sävyjen kanssa.

Kuva: Krominen työtaso on raikas vaihtoehto perinteisille vaihtoehdoille. Kromiset Rise-seinävalaisimet viimeistelevät kokonaisuuden. (Normann Copenhagen)

Lisäksi, vuoden 2024 sisustuksessa nähdään mielenkiintoinen muutos seinäpintojen suhteen. Seinäpinnat eivät ole enää pelkästään taustoja, vaan niistä tulee katseenvangitsijoita kuviopaneloinnin myötä. Perinteinen rimapanelointi saa rinnalleen kasettipaneloinnin. Kasettipanelointi, joka tuo tilaan syvyyttä ja arkkitehtonista näyttävyyttä, tarjoaa uudenlaisen visuaalisen ilmeen ja monipuolisuuden sisustukseen.

 

3. Muodot - kaarevat yksityiskohdat sekä muhkeaa pehmeyttä

Vuonna 2024 sisustuksen muotokieli kallistuu voimakkaasti pehmeiden, kaarevien muotojen suuntaan, mikä tuo tiloihin sekä mukavuutta että visuaalista pehmeyttä. Tämä trendi näkyy selvästi erityisesti huonekaluissa, kuten ovaaleissa ruokapöydissä, jotka tarjoavat sekä esteettistä viehätystä että käytännöllisyyttä. Muhkeat, lattiaan asti ulottuvat sohvat, joiden muotoilussa korostuvat pyöreät linjat, tuovat olohuoneeseen mukavuutta. Tämän trendin mukaisesti myös valaisimissa nähdään luonnollisia ja orgaanisia muotoja, kuten pöytävalaisimissa, jotka jäljittelevät sienen muotoa ja tuovat tilaan pehmeää valoa ja kepeää hauskuutta.

 Kuva: Apollo pöytävalaisimen muotokieli muistuttaa leikkisästi sientä. (HAY)

4. Runsaus sisustuksessa - cluttercore haastaa minimalismin

Tänä vuonna sisustuksen maailmassa puhaltaa uusia tuulia, jotka haastavat perinteisen skandinaavisen minimalismin. Tämän vuoden trendit tuovat esille värien ja esineiden runsauden, luoden kodin sisustukseen syvyyttä ja elinvoimaa. Poiketen suomalaisten suosimasta selkeästä ja pelkistetystä skandinaavisesta tyylistä, sisustustrendit 2024 kutsuvat rohkeasti esille kirkkaita värejä, erikoisia esineitä ja kontrastien leikkiä.

Sisustusmaailmassa, joka on pitkään suosinut minimalistisia ja huolellisesti järjestettyjä tiloja, on nyt havaittavissa selvä muutos cluttercore-tyylin myötä. Tämä nouseva sisustustrendi tuo esiin runsaiden esineiden ja visuaalisen monipuolisuuden ilon. Cluttercore-tyylissä jokainen kodin kulma muodostuu esineiden kautta kerrotuista tarinoista ja muistoista, luoden sydämellisen ja eläväisen tilan. Sosiaalisen median sivuilla ja sisustuslehtien sivuilla, joissa on perinteisesti korostettu puhdaslinjaisia ja selkeitä koteja, näemme nyt tämän uuden tyylisuunnan vaikutuksen – kodit täyttyvät henkilökohtaisista esineistä, jotka tekevät tilasta ainutlaatuisen ja täynnä elämän merkkejä.

 

5. Japandi - japanilaista harmoniaa skandisisustukseen

Mikäli sisustuksen runsaus ja ylenpalttisuus eivät resonoi omaan makuusi, tämän vuoden sisustustrendeissä löytyy myös vastakohta: japandi-tyyli. Tämä tyyli on minimalistinen ja karsittu kaikista turhista yksityiskohdista, tarjoten selkeälinjaisen ja rauhallisen vaihtoehdon sisustukseen. Japandi yhdistää japanilaisen minimalismin taidon ja skandinaavisen toiminnallisuuden, luoden tiloja, jotka ovat sekä esteettisesti puhuttelevia että käytännöllisiä. Tämä tyyli korostaa laadukkaita materiaaleja, neutraaleja värisävyjä ja yksinkertaisia muotoja, jotka yhdessä luovat harmonisen ja rauhoittavan tunnelman.

Huonekalut ovat usein matalia ja yksinkertaisia, mutta huolellisesti suunniteltuja ja laadukkaista materiaaleista valmistettuja. Koriste-esineissä ja tekstiileissä suositaan hillittyä estetiikkaa, jossa pienet yksityiskohdat ja käsityön jälki pääsevät esille. Japandi-sisustuksessa valon merkitys on suuri; luonnonvalo yhdistettynä harkittuun valaistukseen luo tilaan levollisen ja kutsuvan tunnelman. Tämä tyyli puhuttelee erityisesti niitä, jotka arvostavat ajatonta designia, funktionaalisuutta ja rauhoittavaa ympäristöä.

Kuva: Japandi-sisustuksessa huonekalut ovat matalia ja yksinkertaisia. (Normann Copenhagen)

Sisustustrendit tarjoavat laajan kirjon inspiraatiota ja ideoita, mutta lopulta tärkeintä sisustuksessa on luoda koti, jossa itse viihtyy ja joka heijastaa omaa persoonallisuutta. Olipa valintasi sitten runsas cluttercore-tyyli, rauhallinen japandihenkisyys tai jotain aivan muuta, muista, että koti on paikka, jossa oma tyyli ja mukavuus ovat etusijalla. Trendejä ei tule ottaa liian vakavasti – ne ovat vain yksi tapa tuoda uutta ilmettä ja inspiraatiota omaan ympäristöösi. Ole rohkea ja luovuutesi johtama sisustaessasi, ja muista, että paras sisustus on sellainen, joka saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi ja onnelliseksi.

Jos mietit, mikö juuri sinun tyylisi voisi olla, anna sisustusammattilaistemme auttaa sinua luomaan juuri omanlaisesi kodin. Lue lisää sisustussuunnittelupalveluistamme.

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät