KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Vierashuoneen sisustus – Luo kutsuva ja monikäyttöinen tila

Vierashuoneen sisustus – Luo kutsuva ja monikäyttöinen tila

Kuva: Tapio Anttilan suunnittelemassa On2 Wood-vuodesohvassa käsinojatyynyt kätkevät sisälleen petauspatjat.

Vierashuoneen sisustaminen on yksi niistä kodin sisustushankkeista, joka voi aluksi tuntua yksinkertaiselta, mutta joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia luovuudelle ja monipuolisuudelle. Vierashuoneen tulisi olla paitsi vieraanvarainen ja mukava, myös joustava monenlaisille käyttötarpeille. Se on paikka, joka voi tarjota hyvien yöunien lisäksi myös monia muita mahdollisuuksia, kuten rentoutumista, työskentelyä ja viihtymistä. Vierashuoneen sisustuksen suunnitteluun kannattaa panostaa, jotta voit luoda tilan, joka on sekä kaunis että käytännöllinen.

Tässä blogipostauksessa jaamme vinkkejä ja ideoita vierashuoneen sisustamiseen, jotta voit tehdä siitä paikan, joka hurmaa vieraasi ja tekee vierailuista ikimuistoisia!

Kun aloitat vierashuoneen suunnittelun, mieti ensiksi, millaisen tunnelman haluat huoneessa vallitsevan. Haluatko luoda rauhallisen ja rentouttavan keitaan, jossa vieraasi voivat vetäytyä ja levätä matkastaan? Vai ehkäpä haluat tilan, joka voi toimia sekä makuuhuoneena, että työ- tai harrastetilana? Nämä pohdinnat ohjaavat sisustusvalintojasi ja tekevät tilasta toimivan ja harkitun.

Kuva: Bolian Gest vuodesohva levittyy upeaksi täyskokoiseksi kahden hengen vuoteeksi. Samaan sarjaan on saatavilla myös säilytystilallinen rahi.

Interface Twin Vuodesohva edestäTwin vuodesohva

Kuva: Interfacen kesän 2023 sohvauutuus Twin-vuodesohva on sekä tyylikäs että käytännöllinen sohva.

Värien ja materiaalien valinta on merkittävä osa vierashuoneen ilmettä. Neutraalit sävyt, kuten vaaleanharmaa, beige tai pastellisävyt, voivat luoda levollisen ja ajattoman tunnelman, kun taas rohkeammat värit ja kuosit tuovat huoneeseen persoonallisuutta ja energiaa. Tekstiilivalinnoilla, kuten verhoilla, tyynyillä ja peitoilla, voit tuoda huoneeseen pehmeyttä ja mukavuutta, mikä on olennaista kodikkaan ja kutsuvan ilmapiirin luomisessa.

Materiaalivalinnoilla on myös suuri merkitys vierashuoneen ilmeessä. Puu, metalli, lasi ja kankaat voivat tuoda erilaisia tekstuurisia elementtejä huoneeseen. Esimerkiksi puukalusteet voivat lisätä lämpöä ja luonnetta huoneeseen, kun taas lasiset tai metalliset yksityiskohdat voivat tuoda modernia ja tyylikästä ilmettä.

Kalustevalinnoissa kannattaa pitää mielessä monikäyttöisyys ja mukavuus. Sänky on vierashuoneen keskiössä, ja sen tulisi olla mukava ja toimiva. Sohvasänky voi olla erinomainen ratkaisu, jos tilaa on rajoitetusti tai jos haluat huoneen palvelevan muita tarkoituksia silloin, kun vieraita ei ole. Lisää mukaan muutama tuoli tai pieni sohva sekä pöytä, jotta huoneessa voi myös lukea, työskennellä tai rentoutua.

Kuva: Sängyksi levittyvä Day&Night sopii erinomaisesti pieneen vierashuoneeseen. (Tapio Anttila Collection)

Säilytystila on usein aliarvostettu osa vierashuoneen sisustusta. Pidempään viipyvät kävijät arvostavat mahdollisuutta purkaa laukkunsa ja laittaa vaatteensa kaappiin tai laatikkoon. Jos vierashuoneesi on pieni eikä tilaa ole liikaa, voit silti tarjota säilytystilaa luovilla ratkaisuilla. Sängynalaiset säilytyslaatikot ovat erinomainen vaihtoehto, sillä ne hyödyntävät tehokkaasti käyttämättömän tilan sängyn alla. Näihin laatikoihin voi sijoittaa esimerkiksi ylimääräisiä tyynyjä, peittoja tai vieraiden matkatavaroita. Säilytystilan huomioiminen vierashuoneessa on pieni mutta tärkeä yksityiskohta, joka tekee vieraiden vierailusta entistä miellyttävämmän. 

Kuva: Bolian Case säilytysjärjestelmä on muokattavissa erilaisiin tarpeisiin. (Kuva Bolia.com)

Lopuksi, valaistus on avainasemassa tunnelman luomisessa. Oikeanlainen valaistus luo tunnelmaa, korostaa huoneen tyyliä ja tekee vierashuoneesta vielä entistiä viihtyisämmän ja houkuttelevamman paikan.

Kun suunnittelet vierashuoneen valaistusta, pidä mielessäsi monipuolisuus. On tärkeää, että huoneessa on erilaisia valaistusvaihtoehtoja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin ja tunnelmiin. Yleisvalaistus on perusvalaistus, joka valaisee koko huoneen tasaisesti. Tämä voi olla kattovalaisin, joka tarjoaa riittävästi valoa liikkumiseen ja tavaroiden etsimiseen.

Lisäksi lukuvalo on erittäin tärkeä lisä vierashuoneeseen. Se on kätevä vieraalle, joka haluaa lukea kirjaa ennen nukkumaanmenoa tai tehdä töitä huoneessa. Lukuvalo voidaan asentaa sängyn yläpuolelle tai sängyn vierelle pöydälle. Valaisimen säätömahdollisuus on hyödyllinen, jolloin valon voimakkuutta voi säätää omien mieltymystensä mukaan.

Lisäämällä tunnelmavalaistusta voit luoda huoneeseen kodikasta tunnelmaa. Pöytä- tai seinävalaisin voi tuoda pehmeää ja lämmintä valoa, joka auttaa rentoutumaan. Tunnelmavalaistuksen avulla voit myös luoda visuaalista mielenkiintoa huoneen sisustukseen.

Kuva: Himmennettävä valaisin täydentää vierashuoneen tunnelman. Kuvassa &Traditionin Milk NA1 pöytävalaisin.

Kun otat nämä seikat huomioon, voit luoda vierashuoneen, joka ei vain toivota vieraasi tervetulleeksi, vaan joka myös palvelee monia muita tarkoituksia ja heijastaa omaa persoonallista tyylitajuasi. Vierashuoneen sisustamisessa rajana on vain mielikuvitus!

Tule tekemään sisustuslöytöjä vierashuoneeseesi myymäläämme Oulun Hallituskadulle tai verkkokauppaamme sapzio.fi. Tarvitsetko sisustusapua vierashuoneeseesi? Autamme myös mielellämme kaikissa sisustustarpeissasi. 

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät  

Liity postituslistallemme

Rekisteröi sähköpostiosoitteesi postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä joukossa tiedon uusista tuotteista ja tarjouksista! Saat 15% nyt etukoodin seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi, kun tilaat uutiskirjeemme toukokuun aikana!