KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA - MYYMÄLÄMME PALVELEE HEINÄKUUSSA POIKKEUKSELLISESTI MA-PE
+358 (0) 44 493 8423       

Mökkien Sisustuksen Haasteet ja Ratkaisut

Mökkien Sisustuksen Haasteet ja Ratkaisut

Kuva: Hideout Villas kutsuu nauttimaan ylellisestä mökkilomasta ja tarjoaa tunnelmallisen ja kauniin lomakokemuksen – Chalet U18 Levillä on saanut oleskelutilaansa näyttävän moduuleista luodun Adea Origami-sohvakokonaisuuden, joka luo täydellisen ympäristön mukavaan yhdessäoloon. Tutustu mökkeihin: Hideout Villas.

Mökkien vuokrauskäyttö Suomessa on suosittua, ja yhä useammat yksityishenkilöt rakentavat mökkejä vuokraustarkoituksiin. Vuokramökeille tyypillisesti soveltuvat tuotteet vaativat kestävyyttä ja helppohoitoisuutta ja mökkien sisustuksessa tulee ottaa huomioon monia erityispiirteitä, jotka eroavat tavallisesta kodin sisustuksesta. Tässä blogissa käymme läpi mökkisisustuksen haasteita ja tarjoamme vinkkejä, kuinka voit tehdä mökistäsi sekä viihtyisän että käytännöllisen.

1. Valitse kalusteet käyttötarkoituksen mukaan 

Mieti tilan kokoa ja tarpeita valitessasi sohvia. Suurempi kulmasohva voi olla hyvä valinta, jos tilaa on paljon ja mökkiin odotetaan paljon vieraita. Pienemmissä tiloissa voi sen sijaan toimia paremmin kompakti kahden istuttava sohva tai modulaarinen sohva, joka voidaan järjestää monipuolisesti eri asetelmiin. 

 • Kulmasohvat: Erinomainen valinta suurempiin tiloihin, tarjoavat runsaasti istumapaikkoja ja voivat toimia huoneen keskipisteenä. Esimerkiksi Interfacen modulaarinen Maxim-sohva tarjoaa lukuisia kokoonpanovaihtoehtoja ja ylellisen istumiskokemuksen.
 • Vuodesohvat: Kätevä ratkaisu, jos mökille tulee yöpyjiä. Vuodesohvat mahdollistavat joustavan majoituksen ilman, että tarvitsee varata tilaa erillisille vuoteille. Huomioi myös vuodesohvien mekanismit, ja erilaiset tarpeet. Osa vuodesohvista on saatavissa helposti avattavilla mekanismeilla, toisissa taas vuodevaatteet ja tyynyt on integroituja istuinpehmusteisiin. Huomioi myös nukkumismukavuus, jos vieraasi viipyvät pitkään.
 • Modulaariset sohvat tuovat tiloihin sekä mukavuutta että muunneltavuutta, mahdollistaen sohvien asettelun uudelleenjärjestelyn tarpeiden mukaan. Tämä on erityisen kätevää, kun tilojen käyttötarkoitus vaihtelee tai ne toimivat erilaisten kokoontumisten näyttämönä. Adea Origami -sohva on tästä erinomainen esimerkki: sen tyylikkään muotoilun ja modulaarisen rakenteen ansiosta voit luoda erilaisia kokoonpanoja, kuten yhdistää pienemmät osat isommaksi kokonaisuudeksi. Origami-sohvan irrotettavat päälliset lisäävät vielä käytännöllisyyttä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan suuriinkin tiloihin.
 • Kompaktit kaksipaikkaiset sohvat: Soveltuvat pienempiin tiloihin tai lisäistuimiksi, kun tarvitaan enemmän istumapaikkoja.

 • Interface Maxim moduulisohva

  Kuva: Interface Maxim-moduulisohvassa on vaahtomuovi-istuimen pinnassa ylellinen höyhentäyte ja se tarjoaa tilaa useallekin istujalle. Irroitettavat kankaat pidentävät sohvan käyttöikää. (Interface)

  Bolia Scandinavia vuodesohva

  Kuva: Esimerkiksi Bolian Scandinavia-vuodesohvassa on helppo yhden käden kääntömekanismi ja joustinpatja, jossa on erittäin mukava nukkua pitkäänkin. Scandinavia-sohva on saatavissa myös divaanisohvana, jossa on kätevää säilytystilaa vuodevaatteille. (Bolia.com)

  Tapio Anttila Day & Night vuodesohva

  Kuva: Tapio Anttila Collectionin Day & Night -vuodesohvasta saat halutessasi kätevästi kaksi erillistä vuodetta kun taas Frendi-vuodesohvan selkäytyynyihin piiloutuvat vuodevaatteet ovat kätevästi käytettävissä. 

  Valitse ruokapöytä tilan ja vierailijoiden määrän mukaan. Jatkettavilla ruokapöydillä saat lisätilaa helposti useammallekin vieraalle. Lisätuolit on helppo sijoittaa muuhun sisustukseen ja ottaa käyttöön tarpeen tullen. Pinottavat tuolit helpottavat siivousta ja mahdollistavat tuolien kompaktin säilytyksen.

  Valitessasi sänkyä mökille, on tärkeää panostaa sekä mukavuuteen että tilankäyttöön. Valikoimaamme kuuluvat kestävät ja tyylikkäät runkopatjat, jenkkisängyt sekä laverisängyt, jotka tarjoavat erinomaista nukkumismukavuutta ja kestävyyttä. Käytännölliset emosängyn alle piilotettavat varavuoteet ovat ihanteellisia mökeille, joissa tila on rajallinen mutta yöpyjiä voi olla paljon. Varavuoteet ovat helppoja säilyttää ja nopeasti käyttövalmiita, tarjoten joustavan ratkaisun yllättäviin majoitustarpeisiin. Tämä tekee niistä erinomaisen valinnan vieraiden majoittamiseen, ilman että pysyvää tilaa kuluu liikaa.

  2. Kestävyyttä ja Helppohoitoisuutta materiaaleissa

  Sohvakankaat kannattaa valita irrotettavina ja pestävinä, mikä helpottaa niiden puhdistamista ja ylläpitoa. Kankaissa on hyvä olla myös hyvä kulutuksen kesto, jotta ne säilyvät kauniina ja käyttökelpoisina pitkään. Muun muassa Adean ja Interfacen sekä Bolian sohvissa on laaja valikoima kankaita, jotka soveltuvat erinomaisesti kovaankin käyttöön. Kiinnitä huomiota kankaan Martindale-lukuun, joka kertoo sen kulutuksenkestosta. Normaaliin päivittäiseen kotikäyttöön soveltuva Martindale kierrosmäärä on noin 20 000-25 000, vuokramökeissä kannattaa suosia suurempaa lukua, vähintään 35 000 kierrosta. Mitä korkeampi luku, sen kestävämpi kangas ja mitä kestävämpi kangas, sen harvemmin sitä tarvitsee uusia. 

  Myös kankaan puhdistettavuudella on väliä. Tahrat tulisi puhdistaa heti kun ne ilmestyvät, mutta hyvälaatuinen kangas kestää myös hankaamista ja tahrojen poisto onnistuu esimerkiksi tekstiilipesuaineella usein myöhemminkin.

  Kankaan pillinkiluku puolestaan kertoo kankaan omasta nukkaantumisesta asteikolla 1-5. Pillinki 5 arvon omaava kangas ei nukkaannu. 

  Materiaaleista luonnonkuituiset kankaat tuntuvat miellyttäviltä ja ovat ajaton aina varma valinta huonekalukankaaksi. Luonnonmateriaalit ovat toisaalta hieman haastavampia puhdistaa ja niiden valonkesto on heikompi kuin keinomateriaaleilla. Siksi etenkin erilaiset polyesterikankaat ovat erinomainen verhoilumateriaali vuokramökeille, sillä ne ovat erittäin kestäviä, helposti puhdistettavia ja kestävät valoa. Valikoimastamme löytyy lukuisa määrä keinomateriaaleja, jotka ovat jopa kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettuja. 

  Paikoissa joissa ulkokalusteet ovat alttiita sään vaihteluille, kannattaa suosia materiaaleissa massiivitiikkiä, ruostumatonta terästä ja betonia, jotka ovat pitkäikäisiä ja helppohoitoisia materiaaleja. Tiikkikalusteille pesu ja kerran vuodessa öljyäminen riittävät useimmiten, teräskalusteille riittää pelkkä pesu ja kaluste kestää vuodesta toiseen. Ulkotekstiilit kannattaa valita uv-suojattuina ja valita tuotteita, joiden pehmusteet ovat nopeasti kuivuvaa materiaalia. Tällöin ei haittaa vaikka tuotteet säiden armoille joutuisivatkin.

  Esimerkiksi Bolian ulkokalustevalikoimasta löytyy myös modulaarisia ulkohuonekaluja, jotka kestävät sekä aikaa että käyttöä ja niiden ulkokäyttöä kestävät kankaat ovat laajasti valittavissa omaan ympäristöön sopivaksi. Myös Vincent Sheppardin ulkokalusteet ovat laadultaan erinomaisia ja sopivat upeasti suomalaiseen mökimaisemaan. 

  Vincent Sheppard Mona terassituoli ja Volta terassipöytä tiikki

  Kuva: Vincent Sheppardin tiikkiset Mona-terassituolit ja Volta-terassipöytä ovat tyylikkäitä, helppohoitoisia ja kestävät ulkokäytössä vuosia. 

  Ruokapöydät ja tuolit kannattaa valita kestävistä materiaaleista, jotka sietävät jatkuvaa käyttöä ja ovat helposti puhdistettavissa. Nanolaminaatti on erittäin kestävä ja helppohoitoinen materiaali pöytien kansiin, jota käytetään paljon julkisissa tiloissa. Puukalusteissa kannattaa suosia lakattuja materiaaleja, kuten tammea joka kovempana puumateriaalina kestää myös pientä kolhimista. Massiivihuonekalut soveltuvatkin mökkitunnelmaan erinomaisesti ja niiden pinta on helppo hioa tarvittaessa, jolloin huonekalu on taas kuin uusi. 

  Kristensen & Kristensen Sydney pyöreä ruokapöytä tammi

  Kuva: Kristensen & Kristensen Sydney-ruokapöytä on massiivitammesta valmistettu pöytä joka sopii erinomaisesti mökkitunnelmaan. Pöydän jalka on suunniteltu siten, että tuolit mahtuvat kätevästi pöydän alle. (Kristensen.com)

  Liinavaatteet ja lakanat on suositeltavaa olla korkealaatuisia, sillä jatkuva pesu vaatii materiaaleilta paljon. Esimerkiksi valikoimastamme löytyvästä Familonin Pro-sarjasta löytyy hotellikäyttöönkin sopivat vuodevaatteet. Tutustu myös Bondenin ihaniin lampaanvillatuotteisiin joilla saat makuuhuoneeseen sekä pehmeyttä ja ylellistä tunnelmaa, ja myös ekologisuutta ja pitkäikäisyyttä.

  Myös nopeasti kuivuvat pyyhkeet ovat käytännöllisiä, sillä ne pysyvät raikkaina ja ovat nopeasti uudelleen käytettävissä, mikä on kätevää etenkin saunatiloissa joissa pyyhkeitä käytetään paljon. Etenkin pellavapyyhkeet kuivuvat nopeasti, mutta myös hotellikäyttöön suunniteltuja tuotteita kannattaa harkita. 

  Kosteiden tilojen, kuten saunatilojen, sisustuksessa tulee huomioida materiaalien kosteudenkestävyys. Puukalusteet eivät välttämättä ole paras valinta näihin tiloihin, sillä kosteus voi vahingoittaa niitä pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi HAYn Hee-sarjan teräksiset ruokatuolit ovat skandinaavisen ajattomia ja kestävät pyyhkeistä tulevan kosteusrasituksen. Eivätkä ne säikähdä vaikka vieraasi haluaisivat viedä ne välillä ulos (ja unohtaa sinne). 

  Hay Hee ruokatuolit ja Terrazzo terassipöytä

  Kuva: Hay Hee-sarjan ruokatuolit ja loungetuolit sopivat niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin. Täydennä kokonaisuutta esimerkiksi Terrazzo-pöydällä ja ulkokäyttöön sopivilla tekstiileillä. 

  Valaistuksen avulla luot kutsuvaa tunnelmaa. Esimerkiksi Secton klassiset riippuvalaisimet ovat täydellisiä ruokapöydän ylle, tuoden sekä näyttävyyttä että lämmintä valoa illallishetkiin. Halutessasi modernimpaa ilmettä, Slampin Fiorella-riippuvalaisin on loistava valinta: sen jäkälämäinen profiili yhdistettynä lumihiutalemaiseen alapuoleen luo taianomaisen vaikutelman. Lodesin Kelly-riippuvalaisin, jonka alaosa muistuttaa muodoltaan oksia, sopii myös erinomaisesti mökkityyliin, ja sen häikäisysuoja varmistaa miellyttävän valon.

  Älä unohda lisätä tunnelmavalaisimia myös makuuhuoneeseen, yöpöydän valaisimet kutsuvat rentoutumaan. Tehokas yleisvalo on myös tärkeä, varmistaen että jokainen nurkka pysyy hyvin valaistuna mikä helpottaa esimerkiksi siivousta.

  3. Sisustusliike Spazion Ratkaisut

  Me Sisustusliike Spaziossa olemme erikoistuneet kestäviin ja helppohoitoisiin kalusteisiin, jotka soveltuvat erinomaisesti myös mökkeihin ja muihin vuokrakäyttöön tarkoitettuihin tiloihin. Tarjoamme yli 140 tuotemerkin valikoiman, josta löydät kaiken tarvittavan mökkisi sisustukseen – aina sängyistä vuodevaatteisiin, tekstiileihin ja valaisimiin asti.

  Kun valitset huonekaluja mökillesi, autamme sinua valitsemaan oikeat tuotteet jotka ovat sekä tyylikkäitä että käytännöllisiä ja sopivat tilaan. Meillä on vuosikymmenten kokemus julkitilojen, kotien ja mökkien sisustamisesta, ja tiedämme, mitkä tuotteet sopivat parhaiten kuhunkin ympäristöön. Myymälässämme saat käyttöösi asiantuntevat sisustussuunnittelijamme, jotka auttavat sinua löytämään juuri oikeat ratkaisut mökkisi jokaiseen huoneeseen. Tarjoamme tukemme myös sisustussuunnittelun ammattilaisille - meiltä saat vinkit asiakkaasi projektiin soveltuviin tuotteisiin ja apua materiaalivalintoihin. Myymälästä löydät valtavan määrän materiaalinäytteitä, jota voit hyödyntää suunnittelusi apuna.

  Tarjoamme myös kattavaa sisustussuunnittelupalvelua, joka käsittää kaiken alkaen tilan suunnittelusta ja kalustevalinnoista aina sisustuksen yksityiskohtiin. Olipa kyseessä sitten tilankäytön optimointi, materiaalivalinnat tai värisuunnittelu, olemme täällä tukemassa sinua. 

  Tule rohkeasti käymään myymälässämme tai laita meille viestiä niin autamme sinua löytämään tilaasi kestävät ja tyylikkäät tuotteet. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua ja laadukkaita tuotteita, jotka täyttävät vaativimmatkin toiveet.

  Jätä viesti tilauksen yhteyteen
  Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
  Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

  Hae sivuilta


  Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät