KOTIMAINEN MYYMÄLÄ JA VERKKOKAUPPA - ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € OSTOKSIIN KAIKKIALLE SUOMESSA
+358 (0) 44 493 8423       

Kuusi vinkkiä viihtyisän ulkotilan luomiseen

Kuusi vinkkiä viihtyisän ulkotilan luomiseen
Kuva: Ulkotiloihin sopivilla matoilla luot pehmeyttä tilan sisustukseen ja ryhmittelyyn. Kuvassa Bolia Sera-terassimatto (Bolia)
 
Ulkotilojen, kuten terassien ja parvekkeiden, sisustus on loistava tapa laajentaa asuintilaa ja nauttia raikkaasta ilmasta. Olipa kyseessä sitten aamukahvin nauttiminen auringonnousussa tai illanvietot ystävien kanssa, hyvin suunniteltu ulkotila tarjoaa täydellisen keitaan rentoutumiseen. Tässä blogipostauksessa käymme läpi vinkkejä, joilla luot viihtyisän ja toimivan ulkotilan.

1. Aloita suunnittelulla

Ennen kuin ryhdyt hankkimaan kalusteita tai koristeita, ota aikaa miettiäksesi, mitä todella tarvitset ja haluat ulkotilaltasi. Pohdi, haluatko tilan, jossa voit rentoutua, syödä, viihtyä vieraiden kanssa, vai ehkä kaikkea näitä? Tämä auttaa määrittämään, millaisia kalusteita ja tarvikkeita tarvitset. Pieni parveke kerrostalossa vaatii erilaisen lähestymistavan kuin suuri omakotitalon terassi.

Vincent Sheppard, Kodo terassisohva, Kodo terassituoli, Kodo terassipöytä, terassikalusteet, musta - ulkokalusteet, Spazio

Kuva: Kutsuva ryhmä koostuu mukavista istuinkalusteista sekä käytännöllisestä pöydästä, jonka päälle asettaa esimerkiksi kylmä juomalasi tai lempikirja. Kuvassa Kodo-sarjan kalusteet. (Vincent Sheppard)

Bolia, Ease sun lounger aurinkovuode, terassikalusteet, beige - ulkokalusteet, Spazio

Kuva: Ease Sun Lounger sopii täydellisesti auringonpalvojan terassille. (Bolia)

2. Valitse säänkestävät kalusteet

Terassikalusteiden tulee kestää ulkoilman olosuhteita. Puu, metalli ja polyrottinki ovat suosittuja materiaaleja, jotka kestävät hyvin säässä kuin säässä. Muista myös, että pehmusteiden ja muiden tekstiilien tulisi olla ulkokäyttöön sopivia.Valitessasi ulkokäyttöön sopivia tekstiilejä, kuten tyynyjä ja päällisiä, etsi materiaaleja, jotka hylkivät vettä ja likaa sekä ovat UV-suojattuja, jotta ne eivät haalistu auringonvalossa. Tässä yhteydessä on hyvä huomioida, että eri materiaaleilla on omat hoito-ohjeensa: puukalusteet saattavat vaatia säännöllistä käsittelyä säilyttääkseen värinsä ja kestävyytensä, kun taas metallikalusteet on hyvä tarkistaa ruosteen varalta, etenkin jos kalusteessasi vioittunut maalipinta. Polyrottinki puolestaan tarjoaa huoltovapaamman vaihtoehdon, mutta senkin kunnon ylläpito vaatii aika ajoin puhdistusta. Kestävimmän vaihtoehdon saat kun valitset kalusteesi materiaaliksi ruostumattoman teräksen.

HAY, Palissade terassituoli, Palissade terassipöytä, Palissade sarja, terassikalusteet, galvanoitu teräs - ulkokalusteet, Spazio

 Kuva: Palissade-sarja ihastuttaa yksinkertaisella muotokielellään. (HAY)

HAY, Hee tuoli

Kuva: Metalliset kalusteet toimivat niin katetulla, lasitetulla kuin avonaisessakin ulkotilassa. HAY:n suosittu Hee-tuoteperhe on nykyään saatavilla myös kromisena. (HAY)

3. Luo tunnelmaa valaistuksella

Valaistus on tärkeä tekijä ulkotilan tunnelman luomisessa. Käytä aurinkokennovalaisimia, riippuvalaisimia, kynttilöitä tai valoketjuja luodaksesi lämmintä ja kutsuvaa ilmapiiriä. Oikein sijoitettu valaistus voi tehdä tilasta käyttökelpoisen myös iltaisin. Tutustu esimerkiksi ulkokäyttöön soveltuviin kannettaviin valaisimiimme. Carrie-valaisin on ihastuttava yksityiskohta terassille.

Vincent Sheppard, Light my table ulkovalaisin, ulkovalaistus, musta - valaisimet, Spazio

Kuva: Pöydän päälle asetettava Light my table valaisin luo upean tunnelman pimenevään iltaan. (Vincent Sheppard)

&Tradition, Setago valaisin, ulkovalaistus - ulkovalaisimet, SpazioKuva: Ladattava valaisin on helppo napata mukaan esimerkiksi piknikille tai terassille illan hämärtyessä. (&Tradition)

Umage Orbit -ladattava valaisin, messinki - valaisimet, Spazio

Kuva: Umagen Orbit valaisimessa on kaunis messinkinen kantokahva. (Umage)

4. Hyödynnä kasveja ja viheralueita

Kasvit eivät ainoastaan tuo väriä ja eloa ulkotilaan, vaan ne myös parantavat ilmanlaatua ja tarjoavat yksityisyyttä. Hyödynnä sekä roikkuvia kasveja että lattiakasveja luodaksesi monitasoisen viheralueen. Valitse kasvilajeja, jotka sopivat parvekkeesi tai terassisi valo- ja sääolosuhteisiin. Kuumalla parvekkeella viihtyvät eri kasvit kuin varjoisassa tilassa. Voit luoda pehmeyttä ja varjoa tilaasi erilaisilla verhoilla ja kaihtimilla. 

HAY, Plant pot with saucer ruukku, musta, Palissade terassituoli, galvanoitu teräs - ruukut, terassikalusteet, Spazio

Kuva: Kasvit ja kukat tuovat eloa ja väriä ulkotilan sisustukseen. (HAY)

5. Käytä mattoja ja tekstiilejä mukavuuden lisäämiseksi

Ulkotiloihin tarkoitetut matot ja tekstiilit voivat tehdä kivisestä tai puisesta lattiasta paljon mukavamman. Ne myös auttavat rajamaan eri alueita ja tuovat tilaan väriä ja persoonallisuutta. Valitse helposti puhdistettavia ja kestäviä materiaaleja, kuten polypropyleenia ja juuttia. Tutustu esimerkiksi Woodnotesin In-Out-sarjan mattoihin (saatavilla myymälästämme), jotka sopivat kaikkiin kosteisiin olosuhteisiin sekä sisäkäyttöön. Kosteuden kestävä materiaali mahdollistaa maton käytön erityisesti ulkotiloissa esim. terasseilla, parvekkeilla ja uima-allasalueilla.

Vincent Sheppard, Mona terassituoli, Sphera terassipöytä, terassikalusteet, musta - ulkokalusteet Spazio

Kuva: Upea Mona tuoli on tyylikäs valinta ulkoruokailutilaan. Musta tuoli on tyylikäs valinta ja sopii yhteen useiden eri pöytävaihtoehtojen kanssa.

Vincent Sheppard, Mona terassituoli, Volta terassipöytä, terassikalusteet, valkoinen - ulkokalusteet Spazio

Kuva: Tiikkinen terassipöytä Volta täydentää valkoisen Mona-tuolin tyylin. (Vincent Sheppard)

6. Sisusta yksityiskohdilla

Viimeistele tilasi persoonallisilla yksityiskohdilla kuten lyhdyillä, ulkotauluilla tai koriste-esineillä. Nämä elementit voivat heijastaa sisätilojen sisustustyylisi ulkopuolelle ja tehdä ulkotilastasi yhtä kodikkaan kuin sisätiloistasi. Älä myöskään unohda mukavuutta: valitse pehmeitä tyynyjä, riippukeinuja tai mukavia nojatuoleja, jotka kutsuvat rentoutumaan. Mukavuus on avain, kun haluat luoda tilan, jossa viihdyt pitkiä aikoja.

Bolia, kattaus, Rheolog lasi - piensisustus, Spazio

Kuva: Kesällä on ihana syödä ulkona. Kevyet astiat sekä pellavaiset lautasliinat sopivat kauniisti kesäkattaukseen. (Bolia)

Vaikka verkkokaupastamme löytyy laaja valikoima ulkokalusteita, se esittelee vain osan koko tarjonnastamme, valikoimassa on useita muita tuotemerkkejä, joiden ulkokalusteita esittelemme mielellämme. Me ymmärrämme, että jokaisen unelma ulkotilasta on yksilöllinen, ja siksi henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan sinua räätälöimään ulkotilasi juuri sinulle sopivaksi. Ota yhteyttä tai tule käymään, niin tutkitaan yhdessä vaihtoehtoja ja valitaan sinulle täydelliset tuotteet, jotka tekevät ulkotilastasi todellisen unelmien keitaan. Luo kanssamme ulkotila, joka ei ainoastaan täytä toiveitasi, vaan ylittää odotuksesi. Verkkosivujemme koko Piha- ja terassi tuotevalikoimaamme pääset tutkimaan täältä.

Jätä viesti tilauksen yhteyteen
Lisää alennuskoodi tai lahjakortti
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Hae sivuilta


Hae tuotteen nimeä, tuoteryhmää tai brändiä. Suosittuja hakuja  HAY  Sohvapöydät  Sohvat  Nojatuolit  pyöreät pöydät